Mainos

Vesa Keskinen haluaa ostaa 134 metriä korkean tornin Turusta: Raottaa salaperäisyyden viittaa MTV:lle – tässä syy erikoiselle ostoaikeelle

0:27
Vesa Keskinen pyysi heinäkuussa MTV Uutiset Liven ankkuria laulamaan hänelle syntymäpäiväonnittelun.

Kyläkauppias Vesa Keskisen kerrottiin tiistaina kiinnostuneen Turussa sijaitsevasta Pääskyvuoren linkkitornista luettuaan lehdestä sen olevan myynnissä.

Keskisen tarjouksesta kertoneen Ilta-Sanomien mukaan kyläkauppias olisi valmis maksamaan tornista 10 000 euroa.

Tornin omistavan Telia Towers Finlandin kiinteistöpäällikkö Kimmo Suomi kuitenkin ehti hylätä Keskisen tarjouksen Ylen haastattelussa.

– Se on vielä aika tyhjä tarjous. Hän ei ole tainnut aivan tutustua kohteeseen. Ei se vielä ihan tuolla hinnalla lähde, Suomi kertoi Ylelle.

Suomi on hajulla. Keskinen ei tosiaan ole vielä tarkemmin tutustunut kiinnostuksensa kohteeseen. Tiedossa on Keskisen mukaan oikeastaan vain tornin huima korkeus – 134,6 metriä maanpinnasta.

– Aion tänä iltana katsoa hieman lisätietoja netistä ennen soittoani Telian Kimmo Suomelle. Ei ole mitään tietoa esimerkiksi tontin pinta-alasta, Keskinen kertoo MTV Uutisille sähköpostitse.

Valmis korottamaan tarjousta

Merkityksellistä kaupassa onkin esimerkiksi tontin koko, Keskinen sanoo. Hän kertoo olevansa valmis korottamaan kymppitonnin tarjoustaan, mikäli sitä puoltavia seikkoja ilmenee.

– Jos tontti on kymmeniä hehtaareja tai sillä on jotain muuta käytännöllistä, luonnollisesti olen valmis nostamaan tarjoustani.

Keskinen sanoo toistaiseksi vain avanneensa pelin tarjoamalla markkinoinnissaan käyttämäänsä miljoonaa, eli tässä tapauksessa miljoonaa senttiä (10 000 euroa).

Keskustelu tornista käynnistyi viikonloppuna julkaistusta Turkulaisen artikkelista, josta selvisi, että Telia haluaa tornista eroon.

Yhtiö käyttää tornia tällä hetkellä vain 40 metrin mitalta ja on tarjonnut sitä Turun kaupungille jopa ilmaiseksi. Kaupunkia torni ei ole kiinnostanut.

Mihin käyttöön?

Mitä ihmettä Etelä-Pohjanman Alavudella kyläkauppaa pyörittävä Keskinen tekisi vuonna 1964 valmistuneella linkkitornilla Turussa?

Keskinen kertoo MTV Uutisille, että käyttötarkoitus on tällä hetkellä "melko tiukkaan verhottu salaperäisyyden viittaan". Hieman hän tuota viittaa on kuitenkin valmis raottamaan.

Keskinen on 13 kesän ajan pyörittänyt Tuurin kyläkaupallaan Miljoona Tivoli -nimistä projektia yhdessä Tivoli Sariolan kanssa. Miljoona Tivoli jatkaa toimintaansa Keskisen mukaan myös ensi kesänä.

– Kun mietin tulevan kesän aukiolopäivien määrää, päädyin yksinkertaisena miehenä ikääni eli lapsille on tiedossa ilmaista iloa ja riemua ensi kesänä 52 päivää, Keskinen kertoo.

Keskisen mukaan hän masinoisi Pääskyvuoren linkkitornin tivolinsa markkinointiin. Se olisi Keskisen mukaan yksi tornin käyttötarkoituksista.

Turku valikoitui paikaksi, sillä Keskisen selvityksen mukaan kaupungissa ollaan "melko tietämättömiä" tivolin olemassaolosta.

Korkeus kiehtoo

Tarkemmin Keskinen ei tällä haavaa avaa, miten hän tornia hyödyntäisi. Siinä pitää kyläkauppiaan mukaan olla myös tarkkana.

– Kunnioitan ja arvostan Suomen vanhinta kaupunkia, Turkua. Käyttötarkoitus ei saa loukata sitä.

Jo pelkkä tornin korkeus kiehtoo Keskistä omistamismielessä.

– Täytyy myöntää, että erityisesti minua kiehtoo tieto, ettei kenelläkään ole Helsingissä korkeampaa tornia. Stadionin torni on vain 72 metriä. Tämän tornin korkeus on lehtijutun mukaan 134,6 metriä eli jopa kymmenen senttiä korkeampi kuin Tampereen Näsineula ilman teräsmastoa.

– Minussa elää edelleen pieni pojan viikari, jonka mielestä pelkästään ajatus siitä, että itsellä on korkea torni, kiehtoo ja saa aikaan ilon ja onnellisuuden tunteita, Keskinen kiteyttää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja