Veronika Stepanovan suu käy jälleen – haastaa länsimaiset urheilijat "kaksintaisteluun"

Venäläinen maastohiihtotähti Veronika Stepanova välitti kilpasiskoilleen kutsun. 

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat on suljettu tiukasti ulos kansainvälisistä hiihtokisoista Ukrainan sodan alettua. 

Venäläinen hiihtotähti Veronika Stepanova on ollut yksi kovaäänisimmistä päätöstä kritisoivista urheilijoista.

Stepanovan sanallinen ruoska ei ole jäänyt vain kansainväliseen hiihtoliittoon (FIS), vaan osansa ovat saaneet myös linjaa julkisesti tukeneet kanssaurheilijat. 

Tammikuussa Stepanova älähti ruotsalaiselle Linn Svahnille, kun tämä oli uhannut boikotoivansa kilpailuja, joihin venäläiset mahdollisesti otettaisiin mukaan. 

Olympiavoittaja vaikuttaa ilmeisen turhautuneelta kilpailukieltoonsa. Hän päätti nimittäin haastaa norjalaissensaatio Kristine Stavås Skistadin ja ruotsalaissprintterit kilpaan melko epätyypillisissä hiihto-olosuhteissa. 

– Meidän ei tarvitse odottaa vihreää valoa FISiltä voidaksemme kilpailla kansainvälisesti. On monia puolueettomia paikkoja, joissa voimme kisata. Kohtaisin mielelläni Skistadin tai kenet tahansa ruotsalaisen sprintterin kaksintaistelussa esimerkiksi Dubaissa, Stepanova sanoi Dagbladetille

Stepanova kertoi myös ottaneensa suoraan yhteyttä Svahniin. 

– Olen lähettänyt hänelle kutsun. koska hän on puhunut paljon meistä venäläisistä, mutta vastausta ei ole kuulunut. 

22-vuotias Stepanova on äänekäs Vladimir Putinin hallinnon kannattaja. Hän on ilmaissut tukensa Putinille useaan otteeseen viimeisen vuoden aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat