Mainos

Verohallinnon entinen johtaja ammuskeli Helsingissä

Verohallituksen entinen pääjohtaja varatuomari Mikko Laaksonen haki oikeutta ammuskelemalla haulikolla ilmaan korkeimman oikeuden edessä Helsingissä.

Laaksosen protesti oli ennalta tiedossa, ja poliisi otti hänet kiinni kahden laukauksen jälkeen. Mitään vahinkoja ei sattunut välikohtauksessa, ja Laaksonen oli poliisin mukaan rauhallinen. Poliisin lisäksi lääkäri on selvittänyt ampujan mielentilaa.

Laaksonen halusi säikytellä korkeinta oikeutta saamansa huonon kohtelun vuoksi. Hän on kokenut kärsineensä vääryyttä mm. siksi, että hänet erotettiin aikoinaan virastaan Salora-oikeudenkäyntien yhteydessä yleisen edun niin vaatiessa.

Kotiväki kertoi

Poliisi sai ennalta kotiväen ja erään toimittajan kautta vinkin, että Laaksonen on menossa korkeimman oikeuden edustalle osoittamaan mieltä järeällä kädellä.
-Hän oli kertonut kotona aikeistaan sekä ottanut mukaansa jätesäkkiin käärimänsä haulikon ja patruunoita, kertoi komisario Teuvo Saikkonen keskustan poliisipiiristä.

Presidentinlinnan vieressä sijaitseva korkein oikeus sai poliisilta tiedon, mitä tuleman piti, ja väki pysytteli poissa ikkunoista. Tapahtumia seurasi myös paikalle tullutta lehdistöä. Kun Laaksonen oli tyhjentänyt haulikkonsa ampumalla kohtisuoraan ylös, poliisi tuli väliin ja otti aseen sekä miehen taskuista muutamat patruunat.

Mikko Laaksonen on aiemminkin protestoinut korkeimman oikeuden edessä kohtelustaan. Takavuosina hän haki oikeutta tosin kantamalla julistetta ja jakamalla kirjallisuutta.

Poliisi tutkii juttua alkuvaiheessa varomattomana aseenkäsittelynä, ampuma-aserikoksena ja aseella ampumisena kaupungissa. Ase ja patruunat takavarikoitiin. Laaksonen otettiin kiinni kuulusteluja varten, jotka saatiin päätökseen. Poliisin mielestä tämän jälkeen asia kuuluu lääkärille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.