Mainos

Verkkokaupalle kansainväliset säännöt

Tulevaisuudessa internetin kautta aletaan käydä entistä enemmän myös normaalia tavarakauppaa. Siihen liittyy kuitenkin paljon valvontaongelmia, joita ei ole toistaiseksi hoidettu juuri millään tavalla. Teollisuusmaiden järjestö OECD on alkanut tosissaan etsiä kansainvälisiä sääntöjä sähköiselle kaupankäynnille. Sen jäsenmaat ovat ensi viikolla siinä tarkoituksessa koolla Turussa vuoden suurimmassa alan aivoriihessä.

Vuosikymmenen loppuun mennessä arviolta 80 miljoonaa maailman kansalaista käyttää internetiä. Lasketaan, että internetin kautta tapahtuvana kaupankäyntinä se merkitsee 320 miljardia markkaa.

Talouselämä on ottanut uuden välineen vastaan mahdollisuutena maailmanlaajuiseen kaupankäyntiin. Erityisesti Suomelle, internetin ennätysmaalle, väline avaa huimia näkymiä. Viranomaiset pelkäävät kuitenkin kaikkialla, että tilanne räjähtää ennen kuin kansainvälisistä säännöistä on ehditty sopia.

Nyt esimerkiksi suomalainen ostaja ja italialainen myyjä tuntevat toisensa vain internetin välityksellä. Jos ostaja ei olekaan tyytyväinen saamaansa tuotteeseen tai palveluun, mitään internet-oikeusistuinta ei löydy asian selvittämiseen. Myös yksilönsuoja tarvitsee vahvistusta ja perinteisen luottokortin käyttö lisäsuojaa internet-käytössä.
(MTV3/Helena Petäistö)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.