Mainos

Veriseksi kääntynyt presidentinvaalikiista ravistelee Keniaa

Presidentinvaaleja seuranneissa väkivaltaisuuksissa on kenialaisen tv-kanavan mukaan kuollut jo yli 120 ihmistä. Vaalit hävinnyt oppositioehdokas Raila Odinga ei aio taipua vilpillisenä pitämänsä presidentinvaalituloksen ja kehottaa kannattajiaan jatkamaan mielenosoituksia.

Keniassa yli sata ihmistä on saanut surmansa kiistanalaisia presidentinvaaleja seuranneissa väkivaltaisuuksissa ympäri maan. Poliisi uhkaa koventaa otteitaan ja ampua ulkonaliikkumiskiellon rikkojat. Vaalit hävinnyt oppositioehdokas Raila Odinga ei aio taipua vilpillisenä pitämänsä presidentinvaalituloksen ja kehottaa kannattajiaan jatkamaan mielenosoituksia.

Poliisi on julistanut ulkonaliikkumiskiellon pääkaupungin Nairobin slummeihin ja läntiseen Kisumun kaupunkiin, joissa väki on osoittanut mieltään ja mellakoinut sen jälkeen, kun ennakkosuosikkina vaaliin lähtenyt oppositiojohtaja hävisi vaalit istuvalle presidentille Mwai Kibakille. Viranomaisten mukaan Nairobissa on saanut surmansa 40 ihmistä ja Kisumussa yli 50 ihmistä, KTV-tv-kanavan mukaan kuolonuhreja olisi yli 120.

Yhteenotoissa ovat olleet paikoin vastakkain Odingan ja Kibakin kannattajat, toisin paikoin poliisi ja mielenosoittajat tai mellakoijat.

Opposition vaalivilppiväite on saanut tukea EU:n vaalitarkkailijoilta, joiden mielestä ääntenlaskenta ei vaikuttanut uskottavalta. Odinga taas kehottaa kannattajiaan kokoontumaan suurmielenosoitukseen torstaina poliisin estettyä oppositiomarssin maanantaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.