Mainos

Verijälkitutkija uudesta Ulvila-todisteesta: Tahrat täysin väärässä paikassa

Verijälkiasiantuntija uskoo, että Ulvilan murhatalon rikotussa terassinovessa näkyvät veritahrat viittaavat vahvasti Auerin syyllisyyteen. Veritahroja on oven ulkopuolella ison lasinsirpaleen vieressä.

– Sillä ei ole mitään luonnollista syytä, miten tuollainen jälki tulisi oveen, rikosylikonstaapeli ja verijälkitutkija Mika Tauru kertoi tänään iltapäivällä oikeudessa.

Tauru on verijälkitutkimuksen johtavia asiantuntijoita Suomessa. Hän työskentelee Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikössä.

Kyse on uudesta todisteesta, joka katsottiin tänään oikeudessa ensimmäistä kertaa. Video on nauhoitettu talvella 2011.

Poliisit palasivat murhataloon

Rekonstruktiovideossa poliisit kulkevat rikotun terassinoven ikkunasta eri olosuhteissa. Video on kuvattu murhatalossa siten, että aito terassinovi on asennettu paikalleen.

Tauru pyysi oikeutta kiinnittämään erityishuomiota siihen, miten ovessa ulkona näkyvät verijäljet ovat luonnottomissa, lavastetuissa paikoissa. Kukaan ovitehtävää suorittavista poliiseista ei tartu kyseiseen kohtaan ulos astuessaan, sillä siinä kohtaa on iso lasinsirpale.

– Tämä on asia, mitä missään vaiheessa ei ole tullut esille, ei käräjäoikeudessa, ei hovioikeudessa. Kellään poliiseista, jotka tätä suorittivat, ei voi olla ollut missään vaiheessa käsitystä, mistä tässä on kysymys, Tauru viittaa talvella 2011 verijälkien lavastusväitteen todentamiseksi tehtyyn tutkimukseen

Taurun mukaan jälki on saatettu aiheuttaa verisellä näppylähansikkaalla oven ulkopuolelta käsin tarkoituksena lavastaa teko näyttämään aidolta.

– Terävä lasinsiru suojaa luonnollisesti tätä lavastejälkeä. Kenenkään käsi ei mene lähellekään tätä jälkeä.

Videolta voi syyttäjän mukaan myös havaita, miten vaikeaa ikkunasta on kulkea vahingoittamatta itseään lasinsiruihin tai ilman, että sirujen päälle astumisesta kuuluisi ääniä hätäpuhelun taustalle. Ovesta kulkevat eri kokoiset poliisit käyttäen vaihtelevasti apunaan huonekaluja, joita murhaaja on saattanut käyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.