Venezuelan presidenttiä vastaan tehdystä lennokki-iskusta syytetty poliitikko putosi 10. kerroksen ikkunasta – opposition mukaan kyseessä on murha

Venezuela- öljymahdista kuilun pohjalle 2/2 4:16

Venezuelan presidenttiä vastaan tehdystä lennokki-iskusta syytetty paikallispoliitikko on pudonnut tiedusteluviraston ikkunasta ja kuollut. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat

Viranomaisten mukaan mies teki itsemurhan ja hyppäsi 10. kerroksen ikkunasta. Rakennuksessa sijaitsee tiedusteluviraston (SEBIN) päämaja, jossa miestä pidettiin.

Opposition mukaan mies murhattiin työntämällä ikkunasta. Sen mukaan hänet oli vangittu tekaistuin syin sen jälkeen, kun tämä oli syyttänyt Venezuelaa YK:ssa ihmisoikeusrikkomukista.

Paikallispoliitikko Fernando Alban, 56, vangittiin perjantaina epäiltynä osuudesta presidentti Nicolas Maduroa vastaan tehtyyn lennokki-iskuun. Isku tapahtui elokuussa sotilasparaatissa Maduron puheen aikana.

Miestä oltiin juuri viemässä oikeuteen, kun hänen kerrottiin hypänneen ikkunasta.

Tiedusteluviraston edustalle kokoontui Albanin kuoleman jälkeen joukko mielenosoittajia.

Tiedot tapahtuneesta ovat ristiriistaisia. Sisäministeri on kertonut Twitterissä Albanin hypänneen tiedusteluviraston rakennuksen odotushuoneesta, jossa hän oli odottamassa oikeudenkäyntiä.

Pääsyyttäjän mukaan Alba oli hypännyt vessan ikkunasta ollessaan käymässä käymälässä.

Elokuun lennokki-iskusta on pidätetty tähän mennessä ainakin 30 ihmistä.

 

Lue myös:

    Uusimmat