Valkovenäläinen oppositioaktivisti puukotti itseään kaulaan oikeusistunnon aikana Minskissä

Valkovenäläinen oppositioaktivisti Stsiapan Latypau on puukottanut itseään kaulaan kuulakärkikynällä oikeusistunnon aikana Minskissä.

Ennen tapahtumaa hän väitti, että tutkijat olivat painostaneet häntä tunnustamaan tai muuten hänen perheensä ja ystävänsä pidätettäisiin.

Radio Free Europen ja Radio Libertyn aineisto näyttää, kuinka Latypau makasi puolustuksen häkissä ja samalla todistajat kiljuivat oikeussalissa.

Latypau kannettiin tajuttomana ulos salista. Hänellä oli verijälkiä kaulassa ja rinnassa.

Tapaus on jälleen yksi todiste lisää aktivistien kohtaamasta painostuksesta, jota presidentti Aljeksandr Lukashenka on toteuttanut jo pitkään. Pelkästään viime viikolla oppositiopoliitikko kuoli tuntemattomissa olosuhteissa vankilassa ja mielenosoituksiin osallistumisesta tutkinnankohteena ollut teini-ikäinen hyppäsi 16-kerroksisesta talosta alas.

Letypauta syytetään muun muassa petoksesta. Hän on pitänyt syytteitä poliittisesti motivoituneina.

Aiemmin hän on kertonut, että häntä pidettiin lähes kaksi kuukautta sellissä, jossa vankeja kohdellaan väkivaltaisesti ja kidutetaan.

Lähde: The Guardian

Video: Suomessa asuva Olga lähettää kotimaansa poliittisille vangeille kirjeitä – "Valko-Venäjä on kuin suuri keskitysleiri"

Suomessa asuva Olga lähettää kotimaansa poliittisille vangeille kirjeitä:"Valko-Venäjä on kuin suuri keskitysleiri" 5:15


Lue myös:

    Uusimmat