Venezuelan Maduro ilmoitti asettuvansa ehdolle kolmannelle presidenttikaudelle: Samaan aikaan maan talous ajautunut rapakuntoon

Eteläamerikkalaisen Venezuelan presidentti Nicolas Maduro, 61, on ilmoittanut pyrkivänsä kolmannelle kaudelle heinäkuun lopussa järjestettävissä presidentinvaaleissa.

– Olen täällä kansaa varten ja siksi tänään, 16. maaliskuuta 2024, otan vastaan presidenttiehdokkuuden heinäkuun 28. päivän vaaleissa, Maduro sanoi.

Jos Maduro valitaan kolmannelle kaudelle, hän olisi sen päättyessä johtanut Venezuelaa 18 vuotta. Venezuelan talous on vuosia ollut erittäin huonossa kunnossa ja seitsemän miljoonaa ihmistä on lähtenyt maasta, jonka bruttokansatuote on laskenut 80 prosenttia vuosikymmenessä.

Maduroa on myös syytetty opposition ja vapaan lehdistön vainoamisesta.

Opposition ehdokas Maria Corina Machado, joka mielipidemittausten mukaan voittaisi rehellisissä vaaleissa Maduron, ei saa asettua ehdolle korruptiosyytösten vuoksi, joita pidetään laajasti poliittisina. Machado on myös kannattanut länsimaiden pakotteita Venezuelan nykyhallintoa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat