Bussi putosi sillalta ja syttyi tuleen Venetsiassa – ainakin 21 kuollut

Bussi putosi sillalta ja syttyi tuleen Venetsiassa – ainakin 21 kuollut 0:42
Bussi putosi sillalta ja syttyi tuleen Venetsiassa – ainakin 21 kuollut

Kuolleiden joukossa on kaksi lasta.

Italiassa Venetsiassa ainakin 21 ihmistä on saanut surmansa bussiturmassa tiistaina, kertovat kaupungin viranomaiset. Uhrien joukossa on ainakin kaksi lasta.

Bussi putosi Mestren ja Margheran kaupunginosia yhdistävältä sillalta junaraiteille. Pelastusviranomaisten mukaan bussi syttyi pudottuaan tuleen.

Italian sisäministerin Matteo Piantedosin mukaan linja-auton polttoaineena käyttämä metaanikaasu nopeutti palon leviämistä ja pahensi tilannetta.

– Yhteisöämme on kohdannut tragedia tänä iltana, kirjoitti Venetsian pormestari Luigi Brugnaro Facebookissa.

Brugnaro kuvaili näkymiä onnettomuuspaikalla "apokalyptisiksi".

– Tämän hetken tietojen mukaan ainakin 21 ihmistä on kuollut ja 20 sairaalassa, kertoi Veneton hallinnollisen alueen presidentti Luca Zaia.

Hänen mukaansa uhreja on useista kansalaisuuksista.

AFP:lle puhunut paikallisviranomainen kertoi, että loukkaantuneiden joukossa on kolme ukrainalaista, kroatialainen, saksalainen ja ranskalainen.

Italian pääministeri Giorgia Meloni ilmaisi heti turman jälkeen surunvalittelunsa ja sanoi seuraavansa tapahtumia koko ajan tiiviissä yhteydessä Brugnaron ja liikenneministeri Matteo Salvinin kanssa.

Suruvalittelunsa ovat esittäneet myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron, EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock.

Lue myös:

    Uusimmat