Mainos

Venemurrot ovat lisääntyneet

Venemurrot ovat tänä kesänä lisäntyneet, mutta enemmän kuin tavarat ja tai vene itse, varasta kiinnostaa nyt veneiden menovesi. Bensasta onkin hyvää vahtia tulossa kesän kuumin ryöstökohde.

Bensavarkaudet lisääntyvät vuosi vuodelta

Hämärämiehiä hiippailee rannoilla nyt tavallista enemmän. Mm.Jyväskylässä parin kolmen viikon aikana venemurtoja on tehty jo yli 50. Poikkeuksellista tämän kesän kuutamokeikoille on, että venevorojen pääsaalis on nyt irtaimen asemesta polttoainetta.

Veneistä anastetut tyhjät tankit löytyvät rannoilta. Sisältö on erittäin usein lorautettu auton uumeniin. Jälleen uusi lieveilmiö korkeasta bensan hinnasta?

rikosylikonstaapeli Ilkka Rutanen Jyväskylän poliisilaitokselta sanoo, että ei varkaudet eivät yllätä.
- kyllä bensanhinta tuntuu varmaan kalliilta kaikista autoilijoista, se on arvotavaraa, sanoo Rutanen.

Varkaille kelpaa nyt bensa kuin bensa, niin kaksitahtinen kuin nelitahtinen, pääasia, että kone saadaan liikkeelle. Yksi syy venemurtojen lisääntymiseen löytyy myös siitä, että huolto-asemien tiukentunut valvonta on tuottanut tulosta.

-Varsinkin yöaikana katotaan tarkemmin, että minkälainen henkilö tulee tankkaamaan ja minkälainen ajoneuvo ennen kuin henkilö päästetään tankkauspuuhiin, kertoo Rutanen.

Vene onkin nyt helpompi kohde, lukot, aidat tai videovalvonta eivät ole olleet esteenä. Yhä useammalle venelaiturille mietitäänkin nyt omia vartijaporukoita. Venemiehille bensavarakaus on aina tappio, vakuutus korvaa kyllä tankin, mutta ei sen sisältöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.