Venäläismestarin touhut paljastuivat – reaktio oli sen mukainen

Venäläinen pyöräilymestari Danila Burlakov ei saanut Kansainväliseltä pyöräilyliitolta neutraalia statusta kiistanalaisten taustojen paljastuttua.

Ratapyöräilyssä menestystä saavuttanut venäläinen Burlakov, 23, haki neutraalia statusta kansainvälisiin kilpailuihin pääsemiseksi, mutta Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI teki tarkkaa taustatyötä. 

Burlakovin valmentaja Vladimir Hozov kertoi UCI:n vastauksesta uutistoimisto Tassille.

– Kun urheilija oli jättänyt hakemuksen, hän sai UCI:lta vastauksen, joka sisälsi kuvakaappauksia Instagramista, jossa hän tykkäsi kahdesta Z-symboleilla varustetusta julkaisusta, Hozov sanoi.

Z-kirjaimesta on muodostunut Venäjällä sodan symboli.

– Lisäksi he (UCI) löysivät Internetistä tietoa, että Burlakov kuuluu TsSKA:han.

TsSKA merkitsee armeijan keskusurheiluseuraa.

Vastineet eivät auttaneet

Burlakov lähetti valmentajansa mukaan UCI:lle vastineen, jossa urheilija myönsi tykänneensä Instagram-julkaisuista, "mutta ei sulkenut pois mahdollisuutta, että hän olisi tehnyt niin vahingossa".

– TsSKA:n osalta hän ilmoitti, että hän oli vuoden ajan asevelvollisena TsSKA:n urheiluyhtiössä ja kaikki miehet ovat asevelvollisia Venäjällä, mutta nyt hänellä ei ole mitään tekemistä TsSKA:n kanssa.

UCI pyysi tämän jälkeen Burlakovia toimittamaan TsSKA:ta todistuksen, jonka mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Burlakov lähetti valmentajansa mukaan kopion sotilastodistuksensa kahdeksannesta sivusta, jossa oli asevelvollisuuden päättymispäivä.

– Kun Burlakov tarjosi kaiken, häneltä evättiin neutraali status useista syistä.

Tass kertoo Hozovin sanoneen, että Burlakov pyrkisi vielä hakemaan neutraalia statusta uudelleen.

Burlakov on ratapyöräilyn nuorten Euroopan mestari vuodelta 2018 joukkuesprintistä. Tänä vuonna hän voitti samassa lajissa Venäjän mestaruuden ja cupin.

Lue myös:

    Uusimmat