Venäläiskouluissa aloitettiin sotapropagandatunnit – Putin avasi opinnot puhumalla "kumiperseestä"

Venäjän propagandassa kolme historiaan kytkeytyvää kärkeä 2:03
Venäjän propagandassa kolme historiaan kytkeytyvää kärkeä.

Venäjän opetusministeriö on valmistellut uudeksi lukuvuodeksi useita uudistuksia venäläisten koulujen oppilaille. Jokainen maanantai alkaa nyt lipunnostolla ja Venäjän kansallislaulun laulamisella, uutisoi Meduza.

MTV Uutiset kertoi aiemmin, että Venäjän opetusministeriö on lanseerannut "Puhutaan tärkeistä asioista" -nimisiä tunteja ja niitä järjestetään venäläisissä kouluissa syyskuusta alkaen. Ensimmäisen tällaisen oppitunnin piti jo 1. syyskuuta Kaliningradissa Venäjän presidentti Vladimir Putin, joka kertoi lapsille Ukrainan sodasta ja hämmentävää kyllä, "kumiperseestä".

– Ahkeruus on erillinen lahjakkuus, se ei ole vain, anteeksi, kumiperse. Se on taito tehdä töitä ja pystyä tekemään sitä tuottavasti, organisoida tekemiset oikealla tavalla. Kaikki tämä yhdessä kurinalaisuuden kanssa voi tuottaa tuloksia. Koko maan menestys riippuu jokaisen ihmisen menestyksestä, Putin sanoi valtiollisen median Tassin mukaan.


"Täyttä hölynpölyä"

Kuten venäläisvirkamiesten opettajille laatimista materiaaleista käy ilmi, niin sanottujen tärkeistä asioista puhumisen tunneilla lapsia opetetaan rakastamaan luontoa, koska se on "rakkauden osoitus isänmaata kohtaan", puhumaan "Ukrainan erikoissotaoperaatiosta", sen syistä ja venäläisistä sotilaista eli sankareista sekä heidän teoistaan, jotka "takaavat joukkojemme menestyksen".

Toisin sanoen, kuten monet opettajat ovat oppositiomedia Meduzan mukaan jo todenneet, levitetään propagandaa isänmaallisuuden edistämisen varjolla. 

– Tämä uusi oppitunti on täyttä hölynpölyä. Onneksi sain äidiltä luvan jättää sen väliin, kertoo eräs oppilas Meduzan mukaan.

Osa opettajista on löytänyt porsaanreiän olla pitämättä kouluissa näitä oppitunteja tai puhua niillä täysin muista aiheista, kuten oppilaiden jaksamisesta, kirjoittaa Meduza.

Muun muassa Opettajien liitto Venäjällä on jo ilmaissut vastustavansa kyseisiä oppitunteja ja muistuttaa avoimessa kirjeessään, että opettajat voivat vastustaa näiden tuntien pitämistä.

– Vetoomuksen laatijat kehottavat opettajia olemaan sisällyttämättä tätä opetusta opetusohjelmiinsa ja lasten vanhempia boikotoimaan näitä tunteja antamalla lapsilleen luvan olla osallistumatta niihin", Opettajien liiton vetoomuksessa todetaan.

Venäjällä tarinoidaan Suomesta, joka haluaa Karjalan takaisin ja olisi rasite Natolle – näin Venäjä käyttää propagandaansa Suomen maineen pilaamiseen 2:49
Venäjällä tarinoidaan Suomesta, joka haluaa Karjalan takaisin ja olisi rasite Natolle – näin Venäjä käyttää propagandaansa Suomen maineen pilaamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat