Venäläiskanavan juontaja: Neuvostovaltaa arvostelleet ukrainalaislapset olisi pitänyt hukuttaa – Ukraina vaatii globaalia täyskieltoa RT:lle

Putinille satelee nyt kritiikkiä kotimaassa aivan uudella tavalla:"Täytyy ymmärtää, että on mahdotonta päihittää Ukraina" 2:54
Katso myös: Näin Putinia kritisoitiin NTV-kanavalla syyskuussa.

Ukraina vaatii maailmanlaajuista kieltoa Venäjän valtion hallinnoimalle Russia Today (RT) -televisiokanavalle.

Viime viikolla RT:n juontaja Anton Krasovsky sanoi lähetyksessä, että ukrainalaislapset, jotka näkivät venäläiset valloittajina neuvostovallan aikana, olisi pitänyt hukuttaa.

EU:n pakotelistallakin oleva Krasovsky vastasi venäläisen scifi-kirjailijan Sergei Lukjanenkon kertomukseen hänen ensimmäisestä vierailustaan Ukrainassa 1980-luvulla. Lukjanenko kertoi, kuinka lapset olivat sanoneet hänelle, että he eläisivät parempaa elämää, jos Venäjä ei miehittäisi heidän maataan.

– Heidät olisi pitänyt hukuttaa Tysynaan (jokeen), Krasovsky vastasi.

Sosiaalisessa mediassa levinneessä videopätkässä Krasovsky myös nauroi raporteille, joiden mukaan Venäjän sotilaat olisivat raiskanneet vanhoja ukrainalaisnaisia hyökkäyksensä aikana.

– Hallitukset, jotka eivät ole vielä kieltäneet RT:tä, katsokaa tämä poiminta, Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kirjoitti Twitterissä.

– Aggressiivista kansanmurhaan yllyttämistä, jolla ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa. Kieltäkää RT maailmanlaajuisesti, Kuleba jatkoi.

Kremlin tiukassa otteessa oleva Venäjän valtiontelevisio on ollut Venäjän hyökkäyssodan äänekäs kannattaja.

Lähetyksissä on kiistetty kaikki Venäjän tekemät sotarikokset. Toisinaan niissä on kuultu myös kritiikkiä presidentti Vladimir Putinia kohtaan, mutta niissä on pääosin vaadittu vain entistä kiivaampia sotatoimia Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat