Venäläisille vihreää valoa – näihin kisoihin urheilijat saavat palata

Kansainvälinen golfliitto IGF kertoi perjantaina, että venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat saavat palata kansainvälisiin kilpailuihin, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. 

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat saavat kilpailla neutraalin lipun alla, mikäli he eivät ole aktiivisesti tukeneet Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. Päätöstä ollaan kritisoitu erityisesti Ruotsissa. IGF:n puheenjohtajana toimii ruotsalainen golflegenda Annika Sörenstam.

– Se ei ole mielestämme oikein. Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset eivät saa kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa, oli kyse sitten joukkueista, yksilöurheiijoista tai kilpailemisesta neutraalin lipun alla, Ruotsin golfliiton pääsihteeri Gunnar Håkansson sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

Ruotsin golfliitto SGF ei ole ollut yhteydessä Sörenstamin kanssa päätöksen tiimoilta. IGF ei ole vielä päättänyt, että saavatko venäläiset ja valkovenäläiset golffarit osallistua ensi kesänä käytäviin Pariisin olympialaisiin. Kansainvälinen olympiakomitea KOK on vihjaillut maiden urheilijoiden mahdollisesta paluusta, mutta lopullista päätöstä ei ole toistaiseksi tehty.

Olympialaisiin pääseminen golfin osalta vaatii sitä, että on 60 parhaan joukossa olympiarankingissa. Tällä hetkellä miehissä eikä naisissa ole yhtään venäläistä tai valkovenäläistä 60 parhaan joukossa. Muista olympialajeista vihreää valoa kansainvälisiin kilpailuihin palaamiselle ovat näyttäneet pöytätennis, viisiottelu, miekkailu, judo ja taekwondo.

Lue myös:

    Uusimmat