Venäläiskopteri pudonnut Karjalassa Äänisjärvellä

Venäjän hätätilaministeriön Mi-8-helikopteri on syöksynyt järveen Karjalan tasavallan pohjoisosissa, kertoi hätätilaministeriö uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kopteri katosi Reutersin mukaan tutkasta myöhään sunnuntaina. Kopterin jäänteiden kerrotaan löytyneen Äänisjärveltä noin 11 kilometrin päästä rannasta ja noin 40–50 metrin syvyydestä.

Ministeriön mukaan harjoituslennolla olleessa kopterissa oli kokenut kolmen hengen miehistö, jolla oli takanaan tuhansia lentotunteja ja useita pelastustehtäviä.

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin siteeraaman aluekuvernööri Artur Parfenchikovin mukaan kopterimiehistö kuoli onnettomuudessa, mutta ukrainalaislehti The Kyiv Independentin mukaan Parfenchikov muutti myöhemmin lausuntoaan.

Tassin mukaan etsintätehtävät ovat käynnissä järvellä Derevjannojan kylän alueella. Paikalla on sukeltajia, ilmatyynyaluksia ja kauko-ohjattava sukellusvene.

Hätätilaministeriön mukaan kopteri oli lähtenyt Petroskoista ja sille oli tehty tekninen tarkastus ennen lentoonlähtöä. Vologdan alueen kuvernööri Georgi Filimonov sanoi venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan, että kopteri oli matkalla Vytegraan.

Ministeriö arvioi, että onnettomuuden aiheutti todennäköisesti huono sää, lentäjän tekemä virhe tai tekninen vika.

Karjalan tasavallan alueella Luoteis-Venäjällä sijaitseva Äänisjärvi eli Ääninen on Euroopan toiseksi suurin järvi Laatokan jälkeen.

Äänisjärveltä on Suomen rajalle matkaa lyhimmillään noin 150 kilometriä.

Mi-8-helikoptereita on ollut aikoinaan myös Suomen puolustusvoimien käytössä.

Lue myös:

    Uusimmat