Venäläiselle NHL-tähdelle sakot erikoisesta hanskaepisodista – menikö Vladimir Putinista heitetty kommentti ihon alle?

NHL on antanut New York Rangersin hyökkääjälle Artemi Panarinille maksimisakot, 5 000 dollaria, epäurheilijamaisesta käytöksestä. Venäläinen heitti Boston Bruinsin Brad Marchandia hanskalla perjantain kierroksella.

Panarin ja Marchand ajautuivat sanaharkkaan omissa vaihtoaitioissaan. Raivostunut Panarin otti lopulta pelihanskan kädestään ja viskasi sen kohti vastustajaa. Marchand torjui heiton, ja linjatuomari tuli kaksikon välille rauhoittamaan tilannetta.

Lauantaina NHL:n pelaajaturvallisuudesta vastaava osasto ilmoitti ojentaneensa Panarille 5 000 dollarin eli noin 4 400 euron sakot.

Summa on 12 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavalle tähtipelaajalle pikkurahaa, mutta se on samalla maksimisakko epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Marchand ei suostunut ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kertomaan, mitä hän todella oli sanonut Panarinille. Kanadalaisen mukaan sananvaihto oli liittynyt kiitospäivän illalliseen.

– Hän ei pitänyt siitä, mitä olin syönyt, Marchand vitsaili.

Kaksikin eri lähdettä oli vahvistanut New York Post -lehdelle, että ottelun viimeisen minuutin tilanne lähti liikkeelle Marchardin kommentista, jossa tämä oli maininnut Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimen ja todennut, ettei kukaan pidä Panarinista Venäjällä.

Panarin on useaan kertaan kritisoinut Putinia julkisesti. Viime tammikuussa hän vaati vangittua oppositiojohtaja Aleksei Navalnyia vapautettavaksi sosiaalisen median päivityksessään.

Lue myös:

    Uusimmat