Venäläinen tähtisopraano sai potkut New Yorkin Metropolitan-oopperasta – ei suostunut kritisoimaan julkisesti Vladimir Putinia

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Metropolitanin oopperasta potkut saanut Anna Netrebko ei suostunut ottamaan kantaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimiin, jonka kanssa venäläissopraanolla on lähteiden mukaan "lämmin suhde".

  • Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan viime viikon torstaina, 24.2.
  • Suomi toimittaa Ukrainalle puolustusmateriaaliapua, joka sisältää myös aseellista apua
  • Presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tänään Washingtonissa.
  • Venäjä on iskenyt torstain ja perjantain 4.maaliskuuta välisenä yönä Zaporizhzhjan ydinvoimalaan. Voimalassa on syttynyt tulipalo.

Venäläissopraano Anna Netrebko on saanut potkut New Yorkin Metropolitan-oopperasta, kertoo CNN. Syynä potkuille on Metin tiedotteen mukaan se, ettei Netrebko suostunut julkisesti tuomitsemaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimia. Venäjä aloitti torstaina 24. helmikuuta laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan, mikä on tuomittu laajalti ympäri maailman. 

– Tämä on valtava artistimenetys Metille sekä oopperalle. Anna on yksi Metin historian upeimmista laulajista, mutta Putinin tappaessa viattomia uhreja Ukrainassa tästä ei ole tietä eteenpäin, oopperan toimitusjohtaja Peter Gelb kommentoi yhtiön lausunnossa. 

50-vuotias Netrebko oli kiinnitetty esiintymään Puccinin oopperassa Turandot tulevana keväänä ja ensi kaudella puolestaan Verdin Don Carlossa. Hänen tilallaan tullaan näkemään ukrainalainen sopraano Liudmyla Monastyrska Turandot-oopperassa ja korvaaja Don Carlo -oopperaan ilmoitetaan myöhemmin. Netrebko on yksi maailman tämän hetken parhaimmista ja suosituimmista sopraanoista.

Oopperalaulaja on esittänyt Ukrainan sotaa kritisoivia lausuntoja, muttei ole julkisesti kommentoinut Putinia ja hänen toimiaan. Netrebkolla on omia yhteyksiä Putiniin ja kaksikolla kerrotaan olevan "lämmin suhde".

Vuonna 2014 Netrebko kohautti tekemällä huomattavan lahjoituksen oopperatalolle Donetskin kaupungissa Ukrainassa, jota hallinoivat jo ennen sotaa Venäjä-myönteiset separistiryhmät. Lahjoituksen tehtyään Netrebko kuvattiin pitelemässä "Novorossijan" lippua, jota separistiryhmät ovat käyttäneet tunnuksenaan aktiivisesti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Sunnuntaina 27. helmikuuta Metropolitanin ooppera ilmoitti The New York Timesin mukaan päättävänsä yhteistyön kaikkien niiden artistien kanssa, jotka kannattavat presidentti Vladimir Putinia. 

Lue myös:

    Uusimmat