Ukrainalaissyntyinen näyttelijä Mila Kunis puhuu ensimmäistä kertaa synnyinmaansa sodasta

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Mila Kunis ja Ashton Kutcher aloittivat keräyksen Ukrainan sodan uhreille.

  • Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan viime viikon torstaina, 24.2.
  • Suomi toimittaa Ukrainalle puolustusmateriaaliapua, joka sisältää myös aseellista apua
  • Presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tänään Washingtonissa.
  • Venäjä on iskenyt torstain ja perjantain 4.maaliskuuta välisenä yönä Zaporizhzhjan ydinvoimalaan. Voimalassa on syttynyt tulipalo.

Näyttelijä Mila Kunis ja hänen aviomiehensä, näyttelijä Ashton Kutcher jakoivat Kutcherin Instagram-tilillä videon torstaina 3. maaliskuuta, jossa pariskunta ilmaisee tukensa ukrainalaisia kohtaan. Venäjä aloitti torstaina 24. helmikuuta laaja-alaisen hyökkäyksen Ukrainaan ja sotatila maassa on kestänyt nyt yli viikon. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kunis on itse syntynyt Ukrainassa ja muuttanut perheineen Yhdysvaltoihin jo lapsena. Hän kertoo videolla identifioineensa itsensä aina amerikkalaiseksi, mutta nyt hän "ei ole koskaan ollut ylpeämpi siitä, että on ukrainalainen". 

– Enkä minä ole koskaan ollut näin ylpeä siitä, että olen naimisissa ukrainalaisen kanssa, Kutcher puolestaa toteaa videolla. 

Videolla Kunis tuomitsee jyrkästi Venäjän toimet synnyinmaassaan. 

– Ukrainan tapahtumat ovat järkyttäviä. Tässä maailmassa ei ole sijaa tällaiselle epäoikeudenmukaiselle hyökkäykselle ihmisyyttä vastaan, Kunis kommentoi. 

Kutcher ja Kunis kertoivat tämän jälkeen videolla keinoista, joiden kautta itse haluavat auttaa Ukrainan sodan pakolaisia. He kertovat perustaneensa GoFundMe-keräyksen, jonka kautta he keräävät rahaa pakolaisille sekä humanitaariseen apuun. Pari kertoo videollaan, että heidän keräyksensä tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa dollaria (noin 27 miljoonaa euroa) Ukrainan sodan uhrien avustukseen. 

Keräyksellään Kunis ja Kutcher kertovat tukevansa myös yrityksiä kuten Flexport sekä Airbnb, jotka ovat toimillaan pyrkineet auttamaan sodan uhreja. 

Ukrainan sodan ensimmäisen viikon aikana arviolta miljoona pakolaista on jättänyt kotimaansa ja paennut Ukrainasta. 

Lue myös:

    Uusimmat