Venäjän televisio ryhtyi vastaiskuun Navalnyin jättihitiksi noussutta skandaalivideota vastaan – "Putinin palatsissa" ei merkkejä luksuksesta

Miltä näyttää Aleksei Navalnyin tulevaisuus tällä hetkellä? Emeritusprofessori:"Hän saattaa saada pitkänkin tuomion" 9:00
Miltä Navalnyin tulevaisuus näyttää?

Venäjän valtiollinen televisio on lähtenyt vastaiskuun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin julkaisemaa ja jättihitiksi noussutta videota vastaan. Videolla, jota on katsottu Youtubessa yli sata miljoonaa kertaa, kuvaillaan Mustanmeren rannalla sijaitsevaa palatsia, joka videon mukaan kuuluu presidentti Vladimir Putinille tai tämän lähipiirille. 

Putin on torjunut väitteet, mutta video on herättänyt laajaa suuttumusta ja saanut kymmenet tuhannet venäläiset osoittamaan mieltään.

Uutiskanava Rossija24 julkisti uutispalvelu Mashin tuottaman videon, jonka sanotaan kuvaavan samaa rakennusta kuin Navalnyin videolla. Videolla palatsi näyttää olevan rakennustyömaana.

–  Tuolla ei näy merkkejä siitä luksuksesta, jonka kuulemma pitäisi olla tuossa suuressa rakennuksessa. Se johtuu siitä, että talo on yksi suuri rakennustyömaa, todettiin Rossijan lähetyksessä.

Navalnyin korruptionvastaista säätiötä johtava Maria Pevtshih ei nähnyt valtiontelevision ulostulossa syytä perääntyä. Säätiön videon mukaan on tiedossa, että palatsi on rakennustyömaana, koska rakentamisen aikana tehdyt virheet ovat johtaneet miljardien haaskaamiseen.

–  Mash vahvisti sen, mistä me kirjoitimme, rakennustöistä ja homeesta. Kiitos, mutta me tiesimme sen jo, hän tviittasi.

Televisiossa näytetty video ei kertonut, kuka palatsin omistaa.

Lue myös:

    Uusimmat