Venäjän olympiavoittaja ärähti maan hiihtomaajoukkueen toiminnalle – "En ymmärrä, miksi hän tekee tämän nyt"

Venäjän maastohiihtotähdet leireilevät Juri Borodavkon johdolla Ukrainalta miehitetyllä Krimillä. Maastohiihdon ja ampumahiihdon olympiavoittaja Anfisa Retzsova ei ymmärrä, miksi urheilijat leireilevät Krimillä.

Borodavko ilmoitti aiemmin, että maajoukkuetähtien ensimmäinen leiritys tulee olemaan Krimillä. Mukana ovat muun muassa Aleksandr Bolshunov, Natalja Neprjajeva ja Julia Stupak. Leirin sijainnin valinta on aiheuttanut kovaa kriitikkiä Norjassa, mutta myös Venäjän sekä Neuvostoliiton lipun alla olympiakultaa juhlinut Retzstova on kritisoinut päätöstä.

– Miksi hän päätti järjestää leirin Krimillä? Leirityksien pitäisi olla muualla kuin aiemmin. Hän ei ole oikeassa. Olen pahoillani, mutta en ymmärrä, miksi hän tekee tämän nyt, Reztsova sanoi NRK:n mukaan Sport-Expressille. 

– Heillä on ehkä päällimmäisenä mielessä Venäjän maine kotimaassa, jossa he voivat näyttää, että vaikka on mahdollista järjestää niin sanottu erityisoperaatio, niin se ei vaikuta heidän valmistautumiseen, Norjan hiihtopomo Vegard Ulvang totesi NRK:lle.

Borodavko ei ymmärrä kritiikkiä.

– Meillä on ollut harjoitusleirejä Krimillä vuodesta 2011 lähtien, jolloin se oli Ukrainaa. Tässä ei ole kyse politiikasta, aiomme vain harjoitella. Krim on loistava paikka harjoittelulle, Borodavko sanoi Sport-Expressille.

Venäläisten leirin on määrä alkaa 15. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat