Venäjän liikenneministeri myöntää: Pakotteet ovat aiheuttaneet vakavia ongelmia: "Ovat rikkoneet käytännössä kaiken logistiikan maassamme”

Kuinka pakotteet ovat purreet Venäjän talouteen? 9:45
Katso myös Uutisaamun keskustelu: Kuinka pakotteet ovat purreet Venäjän talouteen?

Venäjän liikenneministeri Vitaly Savelyev kertoi lauantaina vierailullaan vierailullaan Astrakhanin alueella, että Venäjälle asetetut pakotteet ovat aiheuttaneet vakavia logistisia ongelmia.

Venäläistä uutistoimisto Tassia siteeraten asiasta uutisoi muun muassa The New York Times.

– Venäjälle asetetut sanktiot ovat rikkoneet käytännössä kaiken logistiikan maassamme, Savelyev sanoi viitaten kuljetuskäytäviin.

Savelyevin kommentti on poikkeuksellisen rehellinen. Pääosin Venäjän johto on pyrkinyt vähättelemään pakotteiden vaikutusta.

Länsimaat ovat pakotteillaan vaikeuttaneet ja pysäyttäneet toimitusketjuja. Pakotteet koskevat niin maa-, meri- kuin ilmaliikennettäkin. Monet kansainväliset toimijat kuten maailman suurin merirahdin kuljettaja Maersk Line ja kuljetusyhtiö DHL ovat itse päättäneet keskeyttää toimintansa Venäjällä.

Lisäksi länsimaiden vientikiellot vaikeuttavat kuljetuskaluston huoltoa ja venäläisen teollisuuden toimintamahdollisuuksia.

Savelyevin mukaan Venäjä pyrkii etsimään korvaavia käytäviä saadakseen tuotteensa markkinoille. Yksi tälläinen reitti voisi olla hänen mukaansa Kansainvälinen INSTC-liikennekäytävä, joka yhdistää Intian Keski-Aasian maihin sekä Venäjään ja Eurooppaan.

The New York Times kertoo, että aiemmin myös Venäjän keskuspankin johtaja Elvira Nabiullina on varoittanut maan johtoa pakotteiden teollisuudelle aiheuttamista vakavista ongelmista.

– Tällä hetkellä ongelmaa ei ehkä vielä tunneta niin voimakkaasti, koska meillä on vielä varastoja, mutta näemme, että pakotteita kiristetään melkein joka päivä. Ajanjakso, jonka teollisuutemme pärjää varastoilla, on rajallinen, hänen kerrotaan arvioineen.

Lue myös:

    Uusimmat