Venäjän lähetystöltä tiedote: Puukuljetukset lopetetaan useilla raja-asemilla sekä Saimaan kanavassa

Venäjän suurlähetystö on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo, että puukuljetukset lopetetaan useilla rajanylityspaikoilla sekä Saimaan kanavalla.

Päätösten on määrä tulla voimaan marraskuun alusta alkaen. Päätös koskee tiettyjä tavararyhmiä, pääasiassa raakapuuta.

Puukuljetukset keskeytetään neljällä tierajanylityspaikalla, yhdellä rautatierajanylityspaikalla sekä Saimaan kanavalla. Tiedotteessa ei täsmennetä, mitä maarajan ylityspaikkoja päätös koskee.

Samalla Venäjä vähentää merisatamia, joiden kautta muun muassa jalostamatonta puuta viedään. Päätös koskee muun muassa Vysotskin ja Viipurin satamia.

Suurlähetystö muistuttaa, että muiden tavaroiden liikenne jatkuu rajanylityspaikoilla, vaikka niitä ei enää puukuljetuksiin käytetä. Venäjän suurlähetystö arvioi, ettei päätöksellä ole merkittäviä vaikutuksia Suomen paperiteollisuuden raaka-ainekuljetuksille.

Lähetystö kertoo, että Venäjän tullitilastojen mukaan Saimaan kanavan kuljetusten osuus Venäjän raakapuun viennistä Suomeen ei viime vuosina ole ylittänyt 10 prosenttia.

Lähetystö muistuttaa Suomen metsäteollisuutta myös päätöksestä, jonka mukaan jalostamattoman tai karkeasti jalostetun havupuun ja arvokkaan lehtipuun vientiä koskevat määräykset muuttuvat vudenvaihteessa. Jatkossa mainittuja tavaroita voidaan kuljettaa Suomeen vain Lytän rautatierajanylityspaikan kautta.

Suurlähetystö ei kerro tiedotteessaan perusteluja päätökselleen.

Asiasta kertoi ensin HS.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja