Mainos

Venäjän ja USA:n olympiatähdet erikoisessa mykkäkoulussa: "Uskonko, että he ovat kilpailleet reilusti? En"

Venäläiset ja yhdysvaltalaiset mahakelkkailijat ovat kieltäytyneet puhumasta toisilleen Pyeongchangin talviolympialaisissa. Mykkäkoulu liittyy kohuun Venäjän laajamittaisesta dopingjärjestelmästä.

Yhdysvaltalainen mahakelkkailija Matthew Antoine totesi uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että monien maiden välillä vallitsee kielimuuri. Hän kuitenkin jatkoi suorapuheisemmin:

– Uskonko, että he ovat kilpailleet reilusti? En, ja olen pitänyt siitä paljon ääntä. Minulla ei ole siksi tarvetta keskustella noiden urheilijoiden kanssa, Antoine, olympiapronssimitalisti Sotshista vuodelta 2014, sanoi.

Venäjä on suljettu maana Pyeongchangin olympialaisista Sotshin olympialaisissa 2014 jyllänneen valtiojohtoisen dopingjärjestelmän takia. Tarkan dopingsyynin läpäisseet venäläisurheilijat saavat kuitenkin kilpailla Pyeongchangin kisoissa olympialipun alla.

"He moittivat meitä ilman todisteita"

Mahakelkkailun viimevuotinen MM-pronssimitalisti, venäläinen Nikita Tregubov sanoi, etteivät amerikkalaiskilpailijat puhu hänelle tai maanmiehelleen Vladislav Martshenkoville. Tämä on hänen mukaansa luonut kilpakehiin epämiellyttävää tunnelmaa.

– He moittivat meitä ilman todisteita, Tregubov kertoi.

– Me emme ole aloittaneet sitä (mykkäkoulua). Minä en aloittanut mitään. Pallo on heillä hyvän ilmapiirin luomiseksi, hän jatkoi.

Tregubov väitti lisäksi, että yhdysvaltalaiset ovat saaneet brittimahakelkkailijat liittymään leiriin, jossa ei olla huomaavinaankaan venäläisiä.

– Heidät vedettiin tähän mukaan. Me tulimme aiemmin toimeen mainiosti. Ihmiset ovat muuttuneet äkisti.

"Olemme fokusoituneita omaan tekemiseemme"

Brittiläiset mahakelkkailijat Jerry Rice ja Dom Parsons kuitenkin sanoivat, että heidän ja venäläisten välistä vuorovaikutusta rajoittaa kielimuuri.

– Olen ystävällinen kaikille kisaajille. Joidenkin maiden välillä on aina kielimuuri. En puhu venäjää, he eivät puhu englantia, Rice sanoi.

Parsons kommentoi, että urheilijat ovat lisäksi keskittyneet kilpailemiseen, eivät toisiinsa.

– Uskon, että kun olemme radalla, me kaikki olemme todella fokusoituneita omaan tekemiseemme.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.