Brittitiedustelu: Venäjä haalii reservijoukkoja eri puolilta maata – naftaliinista on kaivettu ikivanhaa neuvostokalustoa, jonka Venäjä itsekin on todennut kelvottomaksi

Venäjä kokoaa parhaillaan reservijoukkoja eri puolilta maata Ukrainan lähistölle, kertoo Britannian sotilastiedustelu katsauksessaan.

Brittien mukaan on todennäköistä, että isoa osaa reservijoukoista on tarkoitus kuljettaa vanhoilla neuvostoaikaisilla MT-LB -kuljetuspanssarivaunuilla, jotka ovat maanneet pitkään käyttämättöminä varastoissa.

Brittien mukaan Venäjä on pitkään pitänyt kyseistä kuljetuspanssariajoneuvoa kelvottomana suurimpaan osaan etulinjan tehtävistä.

Vaunu suunniteltiin alun perin 1950-luvulla tykistöä vetäväksi ajoneuvoksi, ja sillä on heikko panssarointi. Aseistuksena kuljetusvaunuissa on vain konekivääri.

Britannian tiedustelun mukaan Venäjän helmikuussa Ukrainaan vyöryneet joukot oli varustettu huomattavasti paremmalla ja uudemmalla kuljetuskalustolla. Jalkaväen kuljetusvaunut oli myös aseistettu paljon raskaammin kuin nyt varmuusvarastoista kaivettu kalusto.

Putin uhosi vasta hiljattain, ettei Venäjä oli vasta kuin päässyt alkuun operaatiossaan.

Ukrainassa. Brittitiedustelu naljailee Putinin kommenteille toteamalla, että suuri osa reservistä kohti rintamaa siirtyvistä joukoista on varustettu vanhentuneella ja jopa tarkoitukseen sopimattomalla kalustolla.

Lue myös:

    Uusimmat