Video: Venäjän hypersoonisilla aseilla varustettu fregatti lähti merille – Putin ja Shoigu kehuvat modernin sotalaivan tuhovoimaa

Venäjän fregatti lähti matkaan pohjoisesta 1:08
Venäjän hypersoonisilla aseilla varustettu fregatti lähti harjoituksiin

Venäjän presisentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Shoigu osallistuivat keskiviikkona seremoniaan, jossa yliääniohjuksin aseistettu fregatti lähetettiin matkaan Severomorskista Murmanskin alueella.

Laiva on aseistettu hypersoonisilla risteilyohjuksilla. Aluksen on määrä harjoitella Atlantilla, Intian valtamerellä ja Välimerellä.

Venäjä väittää, että Zircon-ohjukset voivat päästä läpi mistä tahansa modernista ilmatorjunnasta.

Venäjä, Yhdysvallat ja Kiina ovat käyneet kovaa kilpaa hypersoonisten aseiden kehittämisessä. Kyseiset aseet voivat lentää jopa viisinkertaisella äänennopeudella.

Matkaan lähetetyn fregatin nimi on Neuvostoliiton laivaston amiraali Gorshkov. Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun mukaan zircon-ohjuksten kantama on jopa yli tuhat kilomteriä.

– Olen varma, että tällaiset voimalliset aseet mahdollistavat Venäjän suojelemisen mahdollisilta ulkoisilta uhilta samalla kun ne auttavat varmistamaan maamme kansallisia etuja, Putin sanoi venäläisten uutistoimistojen mukaan.

Katso kuvaa fregatin lähdöstä tämän artikkelin yhteydessä olevalta videolta.

Lähteenä: Reuters ja STT.

Lue myös:

    Uusimmat