Venäjän ex-ministerin ja IVO:n yhteydet syyniin

Venäjän pääsyyttäjä aikoo tutkia suomalaisen energiayhtiön Imatran Voiman yhteyksiä entiseen Venäjän varapääministeriin Oleg Davidoviin. Ilta-Sanomat kertoo tänään, että Imatran Voiman neuvonantajana nykyisin työskentelevän Davidovin nimi on liitetty taloudellisia väärinkäytöksiä ja korruptiota koskeviin tutkimuksiin.

IS:n haastattelema Venäjän pääsyyttäjä Juri Skuratov sanoo Davidovin pitäneen ministeriaikanaan kiinteitä yhteyksiä IVO:aan. Syyttäjänvirasto aikoo käydä läpi kaikki Davidovin allekirjoittamat tai venäläisten viranomaisten hänen ministeriaikanaan tekemät sopimukset IVO:n kanssa.

Davidov on toiminut neljä vuotta Venäjän ulkomaankauppaministerinä ja lisäksi varapääministerinä Viktor Tshernomyrdinin hallituksessa. Hän on johtanut vuosikausia Suomen ja Venäjän talouskomissiota yhdessä Eurooppa-ministeri Ole Norrbackin kanssa. Davidov erosi Venäjän hallituksesta 1997. Pian sen jälkeen Imatran Voima palkkasi hänet yhtiön neuvonantajaksi.

Imatran Voiman idänkaupasta vastaava varatoimitusjohtaja Anders Palmgren vakuuttaa, ettei Venäjän pääsyyttäjä löydä IVO:n ja Davidovin välisistä suhteista mitään hämärää tai luvatonta.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat