Mainos

Venäjältä uhkavaatimus tshetsheeneille

Venäjän sotilasjohto on vaatinut tshetsheenejä lähtemään pääkaupungista Groznyista viimeistään lauantaihin mennessä. Kaupunkiin tämänkin jälkeen jääviä Venäjä ilmoittaa kohtelevansa terroristeina, jotka tuhotaan tykistöllä ja ilmapommituksilla. Venäläiset ovat jo aiemmin ilmoittaneet piirittäneensä Groznyin täydellisesti.

Uhkavaatimuksen sisältäviä lentolehtisiä on pudotettu Groznyihin lentokoneista. -Tämä on osoitettu kaikille niille Groznyin puolustajille, jotka eivät ole menettäneet järkeään vaan pystyvät katsomaan asioita järkevästi, uhkavaatimuksessa sanottiin. -Te olette hävinneet, ette pysty enää voittamaan. Venäjän sotilasjohto antaa teille viimeisen mahdollisuuden. Joulukuun 11. päivään asti pidetään auki käytävä Pervomaiskajaan.

Ne jotka siihen mennessä lähtevät Groznyista saavat katon päänsä päälle, ruokaa ja lääkkeitä sekä - tärkeimpänä kaikista - säilyttävät henkensä, Venäjän sotilasjohto ilmoitti lentolehtisessä. -Groznyihin jääviä ihmisiä kohdellaan terroristeina ja heidät tuhotaan tykistöllä ja lentokoneilla. Neuvotteluja ei enää käydä. Kaikki jotka jäävät kaupunkiin tuhotaan. Voitte valita - aika on loppumassa. Venäläisen NTV-televisiokanavan mukaan lentolehtisen allekirjoituksena oli "Venäjän asevoimien johdon komentaja".


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.