Mainos

Venäjälle naurettavan helppo MM-lohko – salaliittoteoria "kuumista palloista" heräsi henkiin

Isäntämaa Venäjän arpaonni ensi kesän jalkapallon MM-kisojen lohkoarvonnassa herätti epäilyksiä väärinkäytöksistä, mutta Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n johto tyrmäsi väitteet tulosten manipuloinnista.

Venäjälle kävi satumainen tuuri lohkoarvottaessa, kun se sai vastustajikseen Uruguayn, Egyptin ja Saudi-Arabian, jotka kaikki olivat omissa arvontakoreissaan heikoimmin sijoitettujen joukossa.

Maan varapääministeri Vitali Mutko oli tyytyväinen A-lohkon vastustajiin.

– Tämä on hyvä lohko meille. Emme tiedä paljoakaan Saudi-Arabiasta, mutta sen täytyy olla kurinalainen ja sitkeä joukkue, Mutko kuvaili.

Uruguay on toki viime vuosinakin menestynyt maa, mutta jäi maailmanrankingin sijallaan 21 kakkoskorissa toiseksi viimeiseksi, kun edelle menivät muun muassa Espanja, Englanti, Kolumbia ja Meksiko.

Vaikka kisoihin ei tullut varsinaista kuolemanlohkoa, jossa olisi ylitarjontaa kovista maista, katseet kääntyivät pian A-lohkon heikkotasoisuuteen. Tilannetta kärjisti se, että Venäjä oli kisaisäntänä nostettu ykköskoriin kovimpien joukkoon, jolloin se ei voinut saada vastustajikseen esimerkiksi Saksaa, Brasiliaa tai Argentiinaa.

FIFA:n entisen puheenjohtajan Sepp Blatterin viime vuonna tekemä paljastus joidenkin Euroopan arvontatilaisuuksien epärehellisyydestä herätti epäilyt, että vastaavaa on tapahtunut myös perjantain MM-arvonnassa.

Blatterin mukaan arvonnoissa on aiemmin huijattu lämmittämällä ja pakastamalla tietyt arvontapallot eri lämpötilaan kuin muut. Näin ei kuitenkaan olisi hänen mukaansa toimittu FIFA:n arvonnoissa. Kansainvälisen liiton kilpailujohtaja Chris Unger tyrmäsi väitteet Venäjän suosimisesta.

– Tuossa ei ole mitään perää. Ne ovat kaikki samanlaisia, Unger sanoi arvontapalloista brittilehti The Sunille.

– Ne eivät tunnu eivätkä näytä mitenkään erilaisilta. On täysin sattumanvaraista, miten lohkot muodostuvat, Unger vakuutti.

Huijauksen tekee kuitenkin vaikeaksi se, että arvontaa suoritti iso joukko entisiä jalkapallotähtiä.

Muista ykköskorin maista esimerkiksi Portugali sai FIFA-rankingin kolmosena vastaansa kuudenneksi sijoitetun Espanjan. Belgia arvottiin puolestaan samaan lohkoon Englannin kanssa.

Lähteet: Reuters, The Sun

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.