Tällaisia veikkauksia Venäjällä vilisee mysteerihajun aiheuttajasta

Venäjällä Pietarin alueella ja Suomessa Uudenmaan seudulla on tehty päivän mittaan laajoilla alueilla havaintoja oudosta hajusta.

Hajun aiheuttajasta ei ole toistaiseksi tietoa. Venäjällä haju on kommenttien perusteella ollut huomattavan voimakasta.

Oudosta hajusta raportoi muun muassa Delovoj Peterburg -päivälehti. Sen mukaan Pietarin Kirovin alueen asukkaat ovat raportoineet kummallisesta hajusta jo muutaman päivän ajan. Joidenkin asukkaiden mielestä haju muistuttaa kaasu- tai öljyvuodosta tulevaa hajua.

Lehden mukaan asukkaat ovat olleet hajun vuoksi yhteydessä Pietarin kaupungin virastoon, joka vastaa asukkaiden hyvinvoinnista.

Hajuongelma ei kuitenkaan ole ratkennut, minkä vuoksi alueen asukkaat ovat luoneet sosiaalisen median alusta Vkontakteen alustalle ryhmän saadakseen vastauksia mysteeriin.

Osan ihmisistä kerrotaan harmitelleen sitä, että ulkona liikkuessa he eivät ole hoksanneet ottaa hengityssuojaimia mukaan, sillä haju on ollut niin paha.

Fontanka-lehden julkaisun alle on sosiaalisessa mediassa kertynyt kymmeniä kommentteja, joissa kerrotaan missä löyhkä on tuntunut ja millaisia oireita se on aiheuttanut.

Kommenttien mukaan Nevskin alueella usein öisin ilmestyy kemiallinen haju, joka katoaa päivällä. Eräs kommentoija kertoo soittaneensa palolaitokselle muutaman kerran, mutta haju ilmestyy uudestaan.

– Löyhkä on ollut täällä jo pitkään, ikkunoita ei voi avata.

Moni kertoo hajun tuntuvan myös Hatsinan kaupungissa, joka sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Pietarista etelään. 

Hajun kerrotaan vaivanneen alueella jo pitkään.

– Hatsina tukehtuu jo toista vuotta, eikä ketään kiinnosta!

Yksi keskustelija pitää selvänä, että haju tulee Hatsinan lähellä sijaitsevalta kaatopaikalta, jonne tuodaan pietarilaisten jätteitä.

– Se on biojätteiden kaatopaikka, joka löyhkää. Pietarilaisten jätevuori Hatsinan vieressä on jo 70 metriä korkea.

Yksi kommentoija taas pitää syynä lähellä sijaitsevaa tupakkatehdasta.

Lue myös:

    Uusimmat