Venäjällä surraan eilisen lentoturman uhreja – suruliputus ja viihdeohjelmat pois televisiosta

Venäjällä vietetään tänään surupäivää eilen tapahtuneen venäläisen matkustajakoneen putoamisen takia.

Hallintorakennuksissa on suruliputus ja viihdeohjelmat on peruttu tv-kanavilta. 

224 ihmistä kuoli, kun Kogalymavia-lentoyhtiön Airbus A-321 -lentokone putosi Siinain niemimaan vuoristoseudulle Egyptissä. Suurin osa kuolleista oli venäläisiä.  

"Terroristeilla ei ole aseita koneen ampumiseen"

Venäjän ja Egyptin viranomaiset tutkivat parhaillaan putoamisen syytä.  

Egyptissä toimiva Isis-äärijärjestöön kuuluva ryhmä ilmoitti pudottaneensa koneen, mutta ilmoitusta ei ole pidetty uskottavana. 

Egyptin pääministerin Sharif Ismailin mukaan asiantuntijat ovat todenneet, ettei terroristiryhmällä ole aseita, joilla yhdeksän kilometrin korkeudessa lentäneen koneen olisi voinut pudottaa. Myös Venäjän viranomaiset ovat tyrmänneet terroriväitteet.  

Viranomaiset ilmoittivat aikaisemmin, että turmapaikan tutkimusten perusteella maahansyöksy näyttäisi johtuvan teknisestä viasta. Varmuutta asiasta ei vielä ole.  

Turmakoneen lentäjän kanssa keskustellut egyptiläinen lennonjohdon työntekijä kertoi lentäjän sanoneen viimeisessä yhteydenotossaan ennen koneen putoamista, että koneella oli ollut ongelmia radioyhteyksissä.  

Lennonjohdon ja koneen yhteys katkesi 23 minuuttia sen jälkeen, kun kone oli noussut ilmaan Egyptissä.  

Lentoyhtiöt karttavat Siinaita

Lentoyhtiöt Emirates, Luthansa ja Air France ovat kuitenkin ilmoittaneet, etteivät ne toistaiseksi lennä Siinain niemimaan yli koneen putoamisen takia.

Yhtiöiden mukaan kyseessä on varotoimi, kunnes turman syy on selvinnyt.

Pudonneen koneen omistava Kogalymavia-yhtiö tunnetaan myös nimellä Metrojet. Sen matkustajien mukaan yhtiön koneissa on vaikuttanut olevan turvapuutteita.  

Pudonnut kone oli matkalla Sharm el-Sheikhin lomakohteesta Pietariin.  

Lue myös:

    Uusimmat