Mainos

Venäjä kielsi Airbus A321 -koneiden käytön – turmakoneen mustat laatikot syynissä Kairossa

Venäjän viranomaiset ovat kieltäneet Kogalymavia-lentoyhtiöä käyttämästä toistaiseksi samanlaisia lentokoneita kun eilen Egyptissä pudonnut kone oli, kertoo uutistoimisto Interfax. Kielto johtuu eilisestä onnettomuudesta.

Yhtiö itse ei ollut uutistoimisto Ria Novostin mukaan tietoinen siitä, ettei se saa enää käyttää Airbus A321 -koneita.

224 ihmistä kuoli, kun Kogalymavia-lentoyhtiön lentokone putosi Siinain niemimaan vuoristoseudulle Egyptissä eilen.   

Turmakoneen mustat laatikot avataan

Egyptin ja Venäjän lentoturmatutkijat aloittavat eilen iltapäivällä Siinailla maahansyöksyneen venäläiskoneen lentonauhottimien tutkinnan. Egyptin viranomaislähteiden mukaan tutkinta tapahtuu Kairossa paikallisessa ilmailuministeriössä.

Nauhottimien eli niin sanottujen mustien laatikkojen tutkinta voi viedä viikkoja, mutta usein turman pääsyy selviää nopeasti. Viranomaiset eivät ole arvioineet milloin Kairosta kerrotaan tietoja.

Turmakoneen polttoaine on myös tutkittu. Kone tankattiin Venäjällä Samarassa eikä polttoaineesta löytynyt mitään sabotaasiin viittaavaa.

Venäläisviranomaiset kertoivat myös, että koneen miehistö kävi lääkärintarkastuksessa ennen lentoa Sharm-el-Sheikiin ja miehistön vointi oli hyvä.

Venäjällä surupäivä

Venäjällä on aloitettu kansallisen surupäivän vietto nostamalla liput puolitankoon maan historian pahimman lento-onnettomuuden takia.

Suurin osa koneen 224 uhrista oli Pietarista ja Pulkovon lentokentän vastaanottohalliin on tuotu kukkia ja pehmoleluja menehtyneiden muistoksi.

Koneessa oli myös neljä ukrainalaista ja Kiovassa tuotiin kukkia ja kynttilöitä eilen illalla Venäjän lähetystön portille.

Moskovassa useat huvitilaisuudet on peruttu ja monet tiedotusvälineet ovat muuttaneet some-sivujensa kuvakkeet mustavalkoiseksi.

Surupäivän julistanut presidentti Vladimir Putin on ollut poissa julkisuudesta eikä ole kommentoinut lentoturmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.