Mainos

Turmayhtiön johto: Vain ulkoinen isku saattoi pudottaa koneen

Venäläisen lentoyhtiö Metrojetin johto on antanut hätkähdyttävän lausunnon koneturmasta Siinailla. Yhtiön mukaan vain ulkoinen isku on voinut pudottaa koneen. 

– Olemme rajanneet pois teknisen vian ja pilotin virheen, sanoi Metrojet-yhtiön varapääjohtaja Alexander Smirnov tiedotustilaisuudessaan.

– Ainoa selitys on fyysinen isku lentokoneeseen.

Smirnov ei halunnut täsmentää millainen isku voisi olla kyseessä Hän kuitenkin alleviivasi että jos koneen katsotaan hajonneen ilmassa, muita selityksiä ei ole. 

– Tutkintakomissiossa on pätevää väkeä jotka voivat kenties arvioida mitä on tapahtunut. Omasta puolestani voin vakuuttaa että lentokone ei hajoa ilmassa itsestään, Smirnov totesi. 

Mustat laatikot eivät tue iskuteoriaa

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan koneen mustien laatikoiden sisältö ei tue teoriaa, että koneeseen olisi iskeytynyt mitään ulkopuolelta. 

Myös Yhdysvaltain kansallisen tiedotustelupalvelun johtaja James Clapper varoittaa liian nopeista johtopäätöksistä. Hänen mukaansa ei ole suoraa todistetta että esimerkiksi terrorismi olisi koneturman syy. Clapper sanoi että esimerkiksi terroristijärjestö ISIS tuskin pystyisi tällaiseen iskuun, mutta totesi että sitäkään ei voi täysin rajata pois. 

– Vielä ei ole mitään todisteita terrori-iskusta, Clapper totesi. 

ISIS-järjestöön linkittyvä militanttiryhmä on jo ehtinyt kertoa iskeneensä lentokoneeseen, mutta sekä Egypti että Venäjä sanovat että väite on valhetta. Niiden mukaan ISIS-järjestöllä ei ole aseita joilla se voisi iskeä lentokoneeseen yhdeksän kilometrin korkeuteen. 

Kremlin tiedottaja puolestaan totesi, että mitään teoriaa ei ole vielä rajattu pois. 

Koneen maahansyöksyssä lauantaina kuoli 224 ihmistä, joista suurin osa oli venäläisiä. Kone oli matkalla Sharm el-Sheikhin rantalomakohteesta Pietariin, kun se syöksyi maahan Siinain niemimaalla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.