Mainos

Venäjällä heräsi ihmetys Putinin superkannatusluvuista

Venäjän presidentti Vladimir Putinin uudet kannatusluvut herättävät ihmetystä Venäjällä.

Venäjän valtiollinen mielipidekeskus VTSIOM julkaisi viime viikolla uudet mittaustuloksensa, joiden mukaan presidentin kannatus olisi noussut uuteen huippuunsa, 89,9 prosenttiin.

Jos kannatuslukemat pitävät paikkansa, on Putin suositumpi kuin koskaan lähes 15 vallassaolovuotensa aikana. Esimerkiksi Krimin valtauksen jälkeen presidentin kannatus nousi, mutta vain 76,2 prosenttiin.

Valtakunnallisten tiedotusvälineiden kannatusta olisi siivittänyt Syyrian-sotaoperaatio.

Oppositiojulkaisut ovat sen sijaan kritisoineet tuloksia. Esimerkiksi televisiokanava Dozdhin julkaisemassa katugallupissa valtaosa vastaajista piti Syyrian sotaan osallistumista huonona vetona.

”VTSIOM kertoo aina mitä halutaan”

Lisää vettä epäilijöiden myllyyn on heittänyt myös VTSIOMin entinen tiedottaja Igor Eidman, joka kommentoi tuloksia Facebook-sivuillaan.

– VTSIOM kertoo aina ”mitä halutaan”. Sen tulokset eivät heijasta oikeaa yhteiskunnallista mielipidettä, vaan sitä, miten Putinin hallinto asiat haluaa nähdä, nykyään Saksassa asuva Eidman kirjoittaa.

Totta tai tarua, uudet kannatuslukemat ovat saaneet politiikan analyytikot spekuloimaan jälleen sillä, aiotaanko Venäjällä järjestää ennenaikaiset presidentinvaalit.

Yleensä poliitikkojen kannatus on saavuttanut mielipidemittauksissa huippunsa juuri ennen vaaleja. Venäjällä seuraavat presidentinvaalit on määrä järjestää vuonna 2018.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja