Mainos

Venäjä pisti tiedustelulennokin ampumisen Abhasian piikkiin

Venäjä on vierittänyt syyn Georgian tiedustelulennokin alas ampumisesta abhasialaisille kapinallisille. Venäläismielinen Abhasian maakunta kuuluu Georgiaan, mutta haluaa irtautua emämaastaan.

-Abhasian ilmatorjunta ampui lennokin alas, sanoo Venäjän ulkoministeriö. Ministeriö vastasi Georgian syytöksiin siitä, että Venäjä on vastuussa tuhotyöstä.

Tiedustelulennokki ammuttiin alas viikonloppuna Abhasiassa. Georgia esitteli eilen uutistoimisto Reutersille lennokin kuvaamaa videota, jossa hävittäjä ampuu lennokkia. Georgian mukaan hävittäjä oli venäläinen MiG-29.

Video levisi internetissä muun muassa YouTubessa.

Venäjä on kiistänyt väitteen ja sanonut, ettei sillä ole mitään tekemistä tapauksen kanssa. Venäjän mielestä Georgian Abhasian alueelle lähettämä tiedustelulennokki sen sijaan rikkoo vuoden 1994 rauhansopimusta. Sopimus lopetti maakunnan väkivaltaiset irtautumispyrkimykset.

Lennokkikiista kiristää Georgian ja Venäjän entisestään huonoja välejä. Venäjää hiertää entisen neuvostotasavallan hinku Naton jäseneksi, ja Georgia on käärmeissään Venäjän tuesta Abhasialle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.