Venäjä on nyt yksi maailman koronalingoista: Yli 10 000 todettua tartuntaa vuorokaudessa jo neljättä päivää peräkkäin – Putinin kannatus murenee

Venäjällä koronavirusepidemia on voimistunut – näin tilanne on vaikuttanut suomalaisyritysten arkeen Venäjällä 4:02
Venäjän koronatilanne on pahentunut nopeasti.

Venäjän tautitapaukset kasvavat tällä hetkellä toiseksi nopeimmin maailmassa, heti Yhdysvaltojen jälkeen.

Venäjällä on tällä hetkellä lähes 166 000 todettua koronavirustartuntaa ja 1 537 koronan aiheuttamaa kuolemantapausta. Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo, että maa ohitti tänään Saksan tartuntatautitilastoissa ja on nyt 5. sijalla maailmassa virallisesti vahvistettujen koronavirustartuntojen lukumäärässä. Saksassa on tällä hetkellä 164 807 vahvistettua koronavirustartuntaa.

Venäjän tautitapaukset kasvavat tällä hetkellä toiseksi nopeiten maailmassa, heti Yhdysvaltojen jälkeen. Tänään jo neljäntenä päivänä peräkkäin tartuntojen määrä on noussut yli 10 000 tartuntatapauksella vuorokaudessa. Viimeisen vuorokauden aikana Venäjällä todettiin 10 559 uutta koronatartuntaa. Eniten todettuja tartuntoja on Moskovan alueella.

Kevään suunnitelmat uusiksi

Vaikka todettujen tartuntojen määrä kasvaa huimaa vauhtia, Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelee tänään pandemian takia asetettujen rajoitusten asteittaisesta purkamissuunnitelmasta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sano, ettei Venäjän rajojen avaaminen ulkomaalaisille ole tällä hetkellä agendalla.

Koronavirus on vaikuttanut vahvasti presidentti Putinin kevään suunnitelmiin. Uudesta perustuslaista oli tarkoitus järjestää kansanäänestys 22. huhtikuuta, mutta koronan vuoksi sitä on jouduttu lykkäämään hamaan tulevaisuuteen. Muodollisesti äänestys ei ole välttämätön, vaan perustuslaki voi astua voimaan myös ilman sitä, mutta Putin haluaa saada kansan tuen myös virallisesti.

Koronavirus on laskenut Putinin kannatusta. Mielipidetiedusteluja tekevä Venäjän valtiollinen VTsIOM-tutkimuslaitos kertoi huhtikuun 10. päivänä, että 72,1 prosenttia ilmoitti luottavansa Putiniin ja 68,6 prosenttia hyväksyi hänen työnsä presidenttinä. Vain kaksi viikkoa myöhemmin, 24. huhtikuuta julkaistujen tulosten mukaan 69,8 prosenttia luotti Putiniin ja 64,7 prosenttia hyväksyi hänen työnsä presidenttinä.

Venäjällä jo kolme koronaa potevaa ministeriä 

Venäjän kulttuuriministerillä Olga Ljubimovalla on todettu koronavirustartunta. Hän on kolmas covid-19-tautiin sairastunut ministeri Venäjällä.

Pääministeri Mihail Mishustin ja rakennusministeri Vladimir Jakushev ovat joutuneet taudin takia sairaalaan. Ljubimova, 39, on tiedottajansa mukaan saanut vain lievän tartunnan, eikä tarvitse sairaalahoitoa.

Lue myös:

    Uusimmat