Venäjä myöntää: Kaksi sotalaivaa on vaurioitunut iskussa – "Sodan suurin hyökkäys Sevastopoliin"

Venäjän tiedustelulaiva palasi Sevastopoliin – Ukraina väittää osuneensa alukseen miehittämättömällä veneellä 1:34
Katso video Sevastopolin telekalalla tapahtuneista räjähdyksistä.

Kaksi Venäjän sotalaivaa on vahingoittunut Ukrainan ohjusiskussa, sanoo Venäjän puolustusministeriö Venäjän valtionmedia Ria Novostin mukaan.

Aiemmin myös Ukrainan sotilastiedustelu väitti, että maan tekemä isku on vahingoittanut kahta sotalaivaa Venäjän laittomasti miehittämän Krimin niemimaan Sevastopolin telakalla. 

Hyökkäyksessä vahingoittuivat suuri maihinnousualus ja sukellusvene, Ukraina väittää. Ukrainan sotilastiedustelun väitteistä kertoo ukrainalaismedia Kyiv Independent

Valkovenäläinen media Nexta taas väittää, että vahingoittuneet sota-alukset ovat maihinnousualus Minsk ja sukellusvene B-237 Rostov.

Venäjän puolustusministeriö väittää, että vahingoittuneet alukset pystytään korjaamaan ja ne palaavat palvelukseen. Korjausten kestosta ei ole tietoa. Vahingoittuneet alukset olivat Venäjän mukaan korjattavana telakalla.

"Sodan suurin hyökkäys Sevastopoliin"

Venäjän mukaan Ukraina hyökkäsi telakalle kymmenellä risteilyohjuksella ja kolmella vesidronella. Venäjä väittää ampuneensa alas seitsemän Ukrainan ampumaa ohjusta. Venäjä väittää lisäksi tuhonneensa useita hyökkäysveneitä.

– Kyse todella on sodan suurimmasta hyökkäyksestä Sevastopoliin, sanoi Ukrainan merivoimien eläköitynyt kapteeni Andriy Ryzhenko puhelimitse uutistoimisto Reutersille.

Reutersin mukaan tiedossa ei ole, millaisia ohjuksia Ukraina hyökkäyksessä käytti. Ukrainan sotilastiedustelu kieltäytyi kommentoimasta tapaa, jolla hyökkäys tehtiin. 

Ryzhenko arvioi, että kyse saattoi olla ukrainalaisvalmisteisista Neptune-ohjuksista, jotka on suunniteltu laivoja vastaan. Ryzhenkon mukaan on myös mahdollista, että Ukraina käytti Britannian antamia Storm Shadow -risteilyohjuksia. Tätä hän kuitenkin piti epätodennäköisempänä.

Britannian Sky News -uutiskanavan mukaan nimettömät lähteet väittivät, että Ukraina käytti hyökkäyksessään Storm Shadow -ohjuksia. 

Venäjän Sevastopolin miehityshallinnon kuvernöörin Mikhail Razvozhayevin mukaan 24 ihmistä haavoittui hyökkäyksessä.

Sevastopol on Venäjän Mustanmeren laivaston päätukikohta. Satamaan on noin 300 kilometrin matka Ukrainan satamakaupunki Odessasta.

Lue myös:

    Uusimmat