Mainos

Venäjä lupaa kolmen tunnin tulitauon Aleppoon päivittäin – YK toivoo pidempää taukoa

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut, että Venäjä lopettaa tulitukset Aleppossa päivittäin kolmen tunnin ajaksi, jotta avustussaattueet pääsevät perille piiritettyyn kaupunkiin. 

Kenraaliluutnantti Sergei Rudskoyn mukaan tulitauko koskee kaikkia sotilaallisia toimia, mukaan lukien ilmaiskut ja tykistön tulitukset.

Tulitauko alkaa heti torstaina ja se pidetään päivittäin kello 10–13 välisenä aikana. Rudskoy ei kuitenkaan kertonut, kuinka monta päivää kolmen tunnin tulitaukoja pidetään.

Miljoonat ilman juomavettä

YK:n mukaan päivittäinen kolmen tunnin tulitauko on liian lyhyt. Sen mukaan tarvittaisiin vähintään 48 tunnin tulitauko viikoittain, jotta tarvittava määrä apua saataisiin perille. Lisäksi tarvittaisiin kaksi kulkureittiä kaupunkiin.

– Jos meille tarjotaan kolme tuntia, täytyy kysyä, että mitä siinä ajassa voimme saavuttaa, YK:n humanitaaristen asioiden päällikkö Stephen O'Brien sanoi toimittajille.

O'Brienin mukaan on varmistettava, että apua kuljettavilla kuorma-auton kuljettajilla olisi tarpeeksi aikaa ajaa turvallisesti kaupunkiin ja takaisin kolmen tunnin aikana. 

YK:n mukaan kaksi miljoonaa Aleppon asukasta on ollut jo neljä vuorokautta ilman juoksevaa vettä. 

Taistelut hallituksen joukkojen ja kapinallisten välillä ovat kiihtyneet Aleppossa viime kuukauden aikana. Rudskoyn mukaan neljän viime päiväna aikana yli tuhat kapinallista on kuollut ja noin 2000 on haavoittunut Aleppon lounaisosissa käydyissä taisteluissa. 

2:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.