Venäjä käytti julmaa asettaan Dnipron tuhoisassa kerrostaloiskussa – valtavan kh-22-ohjuksen käyttö tallentui valvontakameralle kesäkuussa

Venäjän lauantaina tekemässä ohjusiskussa Dnipron kaupungissa käytettiin valtavaa ohjusta, joka tekee tuhoisaa jälkeä.

Yhdeksänkerroksisen kerrostalokompleksin iskussa käytettiin laivoja ja lentotukialuksia vastaan suunniteltua kh-22-yliääniohjusta. Kyseessä järkälemäinen 5 800 kiloa painava ja 11,6 metriä pitkä ohjus.

Iskussa on kuollut ainakin 20 ihmistä, joiden joukossa on 15-vuotias tyttö.

Venäjän epäillään ampuneen jo satoja kh-22-ohjuksia Ukrainassa.

Kh-22-ohjukset laukaistaan lentokoneesta kaukaa kohteesta. Aseen osumatarkkuus on heikko, ja aiheuttaa sen takia herkästi tuhoa ja kuolemaa muualla kuin tarkoitetussa kohteessa.

Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Oleschukin kertoo Ukrainska Pravda -lehdessä, ettei Ukrainan asevoimilla ole aseita, joilla pystyttäisiin ampumaan alas kh-22-ohjuksia.

Oleschukin mukaan Ukraina ei ole pystynyt torjumaan kertaakaan kh-22-ohjusta sodan aikana.

Tallentui valvontakameralle

Kh-22-ohjus on saatu harvoin taltioitua videolle, mutta viime kesäkuussa sen käyttö tallentui valvontakameralle traagisessa iskussa.

Venäjä suoritti kesäkuussa tuhoisan ohjusiskun ostoskeskukseen Krementshukin kaupungissa. Ukrainan mukaan iskussa käytettiin kh-22-ohjusta, ja siinä kuoli ainakin 20 ihmistä.

On mahdollista, että Venäjän ohjusiskun ostoskeskukseen oli tarkoitus osua läheiseen infrastruktuurikohteeseen, arvioi tuolloin Britannian puolustusministeriön sotilastiedustelu.

Voit katsoa ylhäällä olevalta videolta, kuinka valvontakameralle tallentui Venäjän tuhoisa kh-22-ohjusisku kauppakeskukseen.

Lähteet: Reuters, Pravda


Lue myös:

    Uusimmat