Venäjä julkaisi videon ohjuskokeesta – NYT: Herättää huolta Putinin tilanteesta: "Hän voi yrittää jotain, joka tuntuu järjenvastaiselta"

Venäjä kertoi keskiviikkona tehneensä onnistuneen ohjuskokeen uudella ohjuksella, jota presidentti Putin kehui maailman parhaaksi.

Kyseessä oli mannertenvälinen, ballistinen Sarmat-ohjus, joka pystyy kantamaan useita ydinkärkiä. Presidentti Vladimir Putinin mukaan ohjus vahvistaa Venäjän asevoimien taistelukykyä ja saa maata uhkailevat viholliset "harkitsemaan kahdesti".

Yhdysvaltojen puolustusministeriö kommentoi ohjuskoetta rutiininomaiseksi. Pentagonin mukaan ohjuskoe ei ole uhka Yhdysvalloille.

Katso Venäjän keskiviikkona julkaisemalta videolta, miltä ohjuskoe näytti.

Sanomalehti The New York Times kuitenkin kirjoittaa, että ohjuskoe huolestuttaa presidentti Joe Bidenin hallintoa.

Putinin voimannäyttö huolettaa

Yhdysvalloissa pelätään lehden mukaan Putinin olevan niin eristäytynyt muusta maailmasta, että hän ei enää näe ohjuskokeen kaltaisten provokaatioidensa haittapuolia.

Huolta herättää se, ruokkiiko Venäjän sulkeminen muusta maailmasta Putinin tahtoa näyttää voimaansa.

The New York Timesille nimettömänä puhunut amerikkalaislähde sanoo, että Putin voi olla valmis menemään entistä pidemmälle, sillä Venäjä on onnistuttu sulkemaan kansainvälisestä järjestelmästä niin hyvin.

– Jos hänestä tulee entistä epätoivoisempi, hän voi yrittää jotain, joka tuntuu järjenvastaiselta.

Päättäväisempi kuin koskaan

Putinin hiljattain tavannut Itävallan liittokansleri Karl Nehammer kuvaili Putinia päättäväisemmäksi kuin koskaan aiemmin.

– Hän toimii oman sotalogiikkansa mukaan, Nehammer sanoi lehden mukaan.

Keskiviikkona testattu Sarmat-ohjus ei asiantuntijoiden mukaan lisää merkittävästi Venäjän sotilaallista voimaa, mutta sen julkisen testaamisen nähtiin olevan symbolinen ele ja voimannäyttö.

Lue myös:

    Uusimmat