Venäjä järjestää suuren sotaharjoituksen Krimillä

"Takaatteko, ettei Venäjä hyökkää Ukrainaan?"Kysymys sai Putinin tolaltaan:"Venäjä on jo petetty viidesti, teidän on annettava takuut meille" 8:02
"Takaatteko, ettei Venäjä hyökkää Ukrainaan?" Kysymys sai Putinin tolaltaan: "Venäjä on jo petetty viidesti, teidän on annettava takuut meille"

Venäjä järjestää suuren sotaharjoituksen miehitetyllä Krimillä ja eteläisen Krasnodarin alueella, kertoo maan puolustusministeriö. Asiasta uutisoivat ainakin venäläinen uutistoimisto Tass ja sanomalehti Moscow Times.

Kaksi päivää kestävät harjoitukset alkavat tänään Opukin sotilasharjoitusalueella Krimillä.

Puolustusministeriön mukaan harjoituksessa on mukana muun muassa ilmahyökkäys- ja tykistöyksikköjä.

Joukot harjoittelevat muun muassa kohteisiin iskemistä eri etäisyyksillä, ministeriö kertoo. Sotilaat harjoittelevat myös miinojen raivausta sekä ilma- ja droonihyökkäyksiltä suojautumista.

Lisäksi on määrä harjoitella ilmahyökkäysoperaatioita, joissa käytetään helikoptereita ja laskuvarjojääkäreitä vallatun alueen eristämiseksi ja pääjoukkojen nopean etenemisen varmistamiseksi.

Perjantaina harjoitukset jatkuvat Novorossijskin kaupungin lähellä eteläisen Krasnodarin alueella. Harjoituksiin osallistuu puolustusministeriön mukaan yhteensä 1  200 laskuvarjojääkäriä.

Venäjä on viime aikoina keskittänyt sotilasjoukkojaan lähelle Ukrainan rajoja, minkä on pelätty enteilevän Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.


Lue myös:

    Uusimmat