Mainos

Veljeksiä syytetään taposta ja avunannosta tappoon – mies hakattiin ja jätettiin junaradan varteen Kannuksessa, uhri paleltui kuoliaaksi talvipakkasessa

Pohjanmaan käräjäoikeudessa luettiin tänään 35-vuotiaalle miehelle syyte taposta. Rikos tapahtui Kannuksessa joulukuussa. Miehen kolme vuotta nuoremmalle veljelle luettiin syyte avunannosta tappoon.

Paikkakuntalainen mies löytyi 2. joulukuuta 2018 junanradan varrelta Kannuksesta Keski-Pohjanmaalta kuolleena. Syytteen mukaan vuonna 1983 syntynyt mies oli kohdistanut uhriin voimakasta ja pitkäkestoista väkivaltaa ympäri vartaloa.

Uhria oli pahoinpidelty erityisesti pään ja ylävartalon alueelle. Hänet jätettiin Kannuksen ratapihalla sijainneeseen ojaan aamuyöllä kylmässä säässä.

Käräjäoikeus vangitsi 5. joulukuuta kaksi miestä asiaan liittyen. Miehet ovat veljekset.

Vanhempaa veljeksistä, vuonna 1983 syntynyttä miestä syytetään taposta ja nuorempaa veljestä, vuonna 1986 syntynyttä miestä avunannosta tappoon.

Uhri paleltui kuoliaaksi

Syytteen mukaan taposta syytetty mies löi uhria useita kertoja nyrkillä kasvojen ja pään alueelle ja ylävartaloon. Lisäksi hän potki miestä raajoihin ja paiskoi häntä maahan. Mieheltä murtui muun muassa kuusi kylkiluuta.

Kun tekijä jätti uhrin tapahtumapaikalle, tämä oli vielä elossa. Syytteen mukaan mies tiesi uhrin olevan vallinneissa olosuhteissa ilmeisessä hengenvaarassa tai ainakin, että tämä joutui hengenvaaraan ilman apua.

Uhriksi joutunut mies kuoli elimistön alilämpöisyyden eli paleltumisen takia. Kuolemaan myötävaikuttivat myös pään, kaulan, vartalon ja raajojen ruhjevammat, kylkiluiden murtumat ja kuolemaa edeltänyt alkoholin nauttiminen.

Tapahtuma-aikaan ulkona oli muutama aste pakkasta ja keskituulennopeus oli noin kuusi metriä sekunnissa.

Vaihtoehtoisesti miestä syytetään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Nuorempi veli ei puuttunut tilanteeseen

Nuorempaa veljeä syytetään avunannosta tappoon, koska hän oli koko ajan paikalla, kun hänen isoveljensä pahoinpiteli uhria ja kohdisti tähän voimakasta ja pitkäkestoista väkivaltaa.

Vuonna 1986 syntynyt mies ei puuttunut tilanteeseen. Syytteen mukaan miehen läsnäolo rohkaisi hänen isoveljeään jatkamaan pahoinpitelyä ja jättämään uhrin avuttomaan tilaan kuolemaan.

Syytteen mukaan pikkuveli myötävaikutti omalta osaltaan uhrin kuolemaan. Vaihtoehtoisesti nuorempaa miestä syytetään avunannosta törkeään pahoinpitelyyn, heitteillepanosta ja pelastustoimen laiminlyönnistä.

Miehille vaaditaan vankeutta

Taposta syytetty mies otettiin kiinni tekoa seuraavana päivänä. Hän on ollut siitä asti vapautensa menetettäneenä.

Avunannosta tappoon syytetty nuorempi veli otettiin myös kiinni teon jälkeen ja vangittiin. Hänet päästettiin vapaaksi jo 11. joulukuuta.

Syyttäjä vaatii kummallekin veljelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että teon motiivi ei selvinnyt.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja