Veikkausliigan topit ja flopit: Murtamaton saareke

MTV Sportin jalkapallotoimitus jakaa joka Veikkausliiga-kierroksella viikon topit ja flopit.

1 IFK:n nolla pitää

Kaksi kotiottelua, kaksi kotivoittoa ja päästettyjä maaleja nolla. Veikkausliigan musta hevonen on aloittanut kautensa tuloksellisesti erinomaisesti. Kakkosvahti Otso Virtanen joutui vieläpä lauantaina hyppäämään tolppien väliin käytännössä kylmiltään. Ainakin saarella kulkee.

2 Drilon Shala

Veikkausliigaa on takana kaksi täyttä kierrosta ja maalipörssin kärjessä keikkuu Drilon Shala kolmella tehdyllä maalillaan. Kaksi niistä syntyi Lahdessa kun isännät kaatoivat HJK:n lukemin 3-1. Ja tapa, jolla Shala katkaisi Klubin historiallisen tappiottomien otteluiden sarjan, oli tyylikäs. Kaksi maailmanluokan maalia, joihin molempiin esityön tarjoili Myllykoskella avauskierroksella uinunut Tuco.

3 Henri Sillanpää

Ns. “gamesaver” maalittomassa tilanteessa ja 1-0-johdon pelastaminen läpiajo torjumalla takaavat A-maajoukkueen kolmosveskarille paikan top-listan kolmosena. VPS-valmentaja Olli Huttunen, entinen maalivahti, osaa taatusti arvostaa tärkeimmän pelaajansa huippusuoritusta TPS:ää vastaan. Loukkaantumissuman keskellä kolme pinnaa ja hyvillä mielin pyhien viettoon.

(4 SJK:n johtomaali Turussa oli yksi kauden tähän mennessä upeimmin rakennetuista.)

1 Tapiolan tuska

Kotiavaus toi kauden toisen tappion ja kuumensi jo aiemmin lämmenneen päävalmentajan Shefki Kuqin. Tapiolassa lehdistön työskentelytilat ovat Hongan pukukopin yläpuolella eivätkä ohuet seinät estäneet päävalmentajan sanojen kaikumista ympäri Honka-taloa. Lisätään yhtälöön kannattajaryhmä HK05:n boikotti ja kaiken kaikkiaan iltapäivä Tapiolassa ei varmasti ollut suomalaisen jalkapalloilun riemujuhlaa. MYPA kiitti ja nousi sarjakärkeen.

2 Fridayn synkkä lauantai

RoPS-toppari Faith Friday Obilorin synkkä hetki takasi Rovaniemen Palloseuralle kauden toisen tappion. Oman rangaistusalueen sisällä naurettava syöttö oman pelaajan kylkeen, pallo IFK Mariehamnin Petteri Forsellille ja taululla pian 2-0 kotijoukkueelle. Euro-RoPS on kerännyt vain pisteen kolmesta ensimmäisestä ottelustaan.

3 Pekonen ULOS?

Kotikannattajat huutavat päävalmentajaa ulos kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Ihan kaikki ei taida olla Kuopiossa kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat