Veikkausliigan kulisseissa kuohuu – "Iso kynnys sen suhteen, että sarja olisi suljettu"

30:00
Videolla juttua Veikkausliigan mahdollisesta väliaikaisesta sulkemisesta.

Jalkapallon Veikkausliiga-kauden piti käynnistyä kesäkuussa, mutta koronaviruspandemian vuoksi kauden alku on yhä edelleen hämärän peitossa. Silti sarjan kulisseissa on kuhinaa tällä hetkellä. 

MTV Urheilun tietojen mukaan noin kourallisen verran liigaseuroja on suhtautunut varovaisen myönteisesti ajatukseen siitä, että poikkeuskausi vaatisi tiukkaa poikkeustoimenpidettä – eli osin suljettua sarjaa, jolla pyrittäisiin turvaamaan liigaseuroja haastavassa taloustilanteessa.

MTV Urheilun tietojen mukaan seurat ovat keskustelleet skenaariosta, jossa poikkeustilanteen takia yksikään joukkueista ei putoaisi kauden päätteeksi Ykköseen. 

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtajana ja toimitusjohtajana työskentelevä Risto Niva tunnustaa MTV Urheilulle olevansa yksi väliaikaisen muutoksen puolestapuhujista. 

– Kyse olisi vain yhdestä kaudesta, jotta liigaseurat eivät ajautuisi enää ahtaammalle kuin mitä ne jo ovat. En ole itsekään mikään suljetun sarjan kannattaja, mutta tässä tilanteessa se olisi mielestäni fiksua, Niva sanoo.

– Ykkösestä voisi toki nousta kauden päätteeksi kaksi joukkuetta pääsarjaan – eli sinällään se olisi reilu peli heidänkin kannalta, hän jatkaa. 

– Sen jälkeen voitaisiin sitten miettiä tarkasti, että pelataanko pääsarjaa jatkossa 12 vai 14 joukkueella, Niva pohdiskelee skenaariota.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande suhtautuu ajatukseen sangen varauksellisesti. 

– Ymmärrän toki liigaseurojen huolen poikkeustilanteessa, mutta tätä täytyy tarkastella kaikessa rauhassa. Meillä on lähtökohtaisesti iso kynnys sen suhteen, että sarja olisi suljettu, Casagrande toteaa MTV Urheilulle.

Lisää aiheesta puolituntisessa Tulosruudussa tänään kello 22.25. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja