Veikkausliiga arpoo kauden aloittamista, hallituksen linjaus ei tuonut selvyyttä: ”Kaikki on pohdinnassa”

Kotimaisen Veikkausliigan käynnistymisen aikataulu on täysin auki. Suomen hallitus jatkoi keskiviikkona yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa heinäkuun loppuun saakka. Varmaa on nyt vain se, että Veikkausliigaa ei pelata yleisön edessä ennen elokuuta.

Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan kauden käynnistäminen tyhjien katsomoiden edessä on yksi, joskaan ei mieluisa vaihtoehto. Asiasta keskustellaan Marjamaan mukaan vielä huhtikuun aikana olevassa kokouksessa.

– Kaikki on pohdinnassa, Marjamaa kommentoi MTV Urheilulle.

Hallitus kielsi yli 500 henkilön yleisötapahtumat heinäkuun loppuun saakka. Kielto yli kymmenen hengen kokoontumisista on tällä tietoa voimassa 13. toukokuuta saakka. Tuon rajoituksen jatkosta hallituksen on tarkoitus päättää toukokuun 3. päivä. Päätöksellä on ratkaiseva vaikutus siihen, voidaanko jalkapalloa ylipäätään pelata.

– Nyt selvitetään, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Edelleen on kymmenen ihmisen kokoontumisrajoitus, tätä ei vielä purettu.  Katto heinäkuulle asti on nyt selvillä. Pystytäänkö ylipäätään pelaamaan, on siten selvitettävä asia.

Marjamaan mukaan Veikkausliigassa on valmistauduttu pelien aloittamiseen eri malleilla. Yhden mukaan pelit voitaisiin potkaista käyntiin rajoitetusti jo rajoitusten aikana. Toisessa vasta elokuun aikana.

– Kaikilla seuroilla on valmius aloittaa nopeasti. Katsotaan mitä tämä käytännössä sitten tarkoittaa, Marjamaa sanoo.

– Aloitetaanko yleisön kanssa vai mahdollisesti osittain ilman yleisöä tai rajoitetusti yleisön kanssa? Mitä lähemmäs vuoden loppua joudutaan menemään, sitä tiukemmaksi tulee aikajänne, eikä ehditä täysimääräisesti kaikkea pelaamaan. Suomen cupia on pelaamatta neljä kierrosta. Eurocupien aikatauluistakaan ei ole vielä tarkkaa tietoa. On liikkuvia osia, joista odotetaan jotain osviittaa.

Marjamaa myöntää, että kauden aloituksen pitkittyminen tai pelaaminen tyhjille katsomoille voi olla tiukka paikka monelle seuralle.

– Mitä vähemmän ihmisiä pystyy olemaan paikalla, se näkyy tulojen pienenemisenä. Jollain täytyy joukkuetta pyörittää ja kulut maksaa. Siitä tulee omia haasteita, Marjamaa sanoo.

– Jokainen on lähtenyt sopeutusliikkeitä tekemään hyvin aikaisessa vaiheessa. Se on ollut juuri valmistautumista siihen, että tämä voi olla pidempikestoista. Valmistautumista on tehty, mutta ei koskaan tiedä, miten muu maailma ympärillä muuttuu.

Lue myös:

    Uusimmat