Veikkausliiga houkuttaa vedonlyöntirikollisia – "Vakava ongelma"

MTV Urheilun tietojen mukaan kilpailumanipulaatioon liittyvät uhkakuvat ovat kasvaneet ensi kuussa käynnistyvää Veikkausliiga-kautta koskien.

Suomalaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga on yhä äärimmäisen houkutteleva vaihtoehto vedonlyöntirikollisille, koska lainsäädäntöä ei ole vieläkään muutettu Suomessa. Ruotsissa asiaan puolestaan havahduttiin tekemällä lakimuutos kuluvan vuoden alussa.

MTV Urheilun tietojen mukaan riski siitä, että Suomeen rantautuu jatkossa entistä enemmän tulosmanipulointia tekeviä pelaajia on kasvussa löyhän lainsäädännön vuoksi – ja siksi, ettei länsinaapuri ole enää houkutteleva vaihtoehto.

Veikkausliigassa on nähty vuosien varrella valitettavan useita tulosmanipulaatio-tapauksia. Singaporelainen vedonlyöntirikollinen Wilson Raj Perumal on ollut muun muassa aivan keskeinen henkilö useassa Suomessa tapahtuneessa manipulointivyyhdissä.

Myös osa manipulointiin syyllistyvistä ulkomaalaispelaajista on saanut tuomionsa raastuvassa, mutta osa on päässyt kuin koira veräjästä, sillä pitävien todisteiden kerääminen on tuottanut ajoittain myös haasteita.

MTV Urheilun eri lähteiltä saamien tietojen mukaan Veikkausliigassa epäiltiin viime kaudella vajaan kymmenen ulkomaalaispelaajan manipuloineen otteluiden lopputuloksia.

Katso yllä olevalta videolta Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkimuspäällikön Jouko Ikosen ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon näkemykset asiasta.

Lue myös:

    Uusimmat