Mainos

Veikkaus tyrmistyi Poliisihallituksen ukaasista: ”Liikevaihtotappio 100 miljoonaa”

Poliisihallituksen linjaus Loton ja muiden rahapelien markkinoinnin kieltämisestä myyntipisteillä tuli Veikkaukselle täydellisenä yllätyksenä. 

Poliisihallitus esitti vaatimuksen Veikkaukselle keskiviikkona. Kiellon rikkomisen hintana on 200 000 euron uhkasakko. 

– Olemme hyvin hämmentyneitä ja yllättyneitä. Meillä ei ole ollut dialogia, jonka perusteella olisimme voineet odottaa tällaista kieltopäätöstä. Varsinkin, kun kyse on Loton ja Eurojackpotin kaltaisista harmittomista peleistä, Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo. 

Eroa laintulkinnassa 

Kiistan ytimessä on se, että Veikkauksen ja Poliisihallituksen käsitys arpajaislain tulkinnasta eroaa asiassa voimakkaasti. 

– Meidän käsityksemme arpajaislaista on se, että rahapelit jaetaan vahingollisiin ja vähemmän vahingollisiin peleihin, ja vähemmän vahingollisia pelejä saa markkinoida.

Sarekosken mukaan lottoa ja Eurojackpotia pidetään vähemmän vahingollisina peleinä niiden alhaisen palautusprosentin takia. Lisäksi niitä voi pelata vain kerran viikossa. 

– Kyllä tämä hyvin poikkeuksellinen toimenpide olisi. Olemme lain tulkinnasta aivan eri mieltä. 

Veikkauksen arvion mukaan pelien markkinoinnin kieltäminen myyntipisteissä voisi tarkoittaa Veikkaukselle jopa 100 miljoonan euron menetystä liikevaihdossa. Edunsaajat kuten kulttuuri-, tiede-, ja liikuntajärjestöt voisivat Sarekosken mukaan menettää 30–40 miljoonaa.

Äänestys

Ymmärrätkö mahdollista lottomainoskieltoa?

Kyllä

En

Ymmärrätkö mahdollista lottomainoskieltoa?

Kyllä 27%

En 73%

27%
73%
ääniä 5080 kpl


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.