Mainos

Lottomainokset kaupan kassoilla halutaan kieltää – Poliisihallitus uhkaa 200 000 euron sakolla

Poliisihallitus haluaa kieltää Veikkausta markkinoimasta rahapelejään kaupoissa ja kioskeilla.

Veikkauksen mukaan Poliisihallituksen lähettämä kieltokirje on tulkinnanvarainen, mutta ilmeisesti kielto koskee esimerkiksi kauppojen kassoilla olevia lottopottijulisteita.  

Poliisihallituksen kirjeessä kielletään markkinointi "julisteissa, liitutauluissa, kassahihnoilla, kassalinjastojen ympärille kiinnitetyissä nauhoissa ja myyjien asusteissa", Veikkauksen tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi myyjiä kiellettäisiin mainostamasta asiakkaille rahapelejä suullisesti.  

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo kiellon tulleen yllätyksenä. Veikkauksen tulkinnan mukaan arpajaislaki sallii Loton kaltaisten pelien mainonnan lottokuponkien myyntipisteissä.  

– Rahapelien näkyvyys myyntipaikoissa voi olla peliongelmaiselle vaikeaa. Suhtaudumme mahdollisiin peliongelmiin vakavasti. Useimmille suomalaisille Veikkauksen pelien pelaaminen on kuitenkin harmitonta huvia. Tärkeää on huomata, että käytännössä kaikki myyntipaikoissa esillä olevat Veikkauksen pelit ovat hidasrytmisiä lotto- tai muita arvontapelejä, joiden riski aiheuttaa rahapeliriippuvuutta on matala, Sarekoski sanoo Veikkauksen tiedotteessa. 

Poliisihallituksen kirjeeseen on ehtinyt reagoida myös sisäministeriö, joka pyytää Poliisihallitukselta selvitystä siitä, mihin sen tulkinta arpajaislaista perustuu.  

Sisäministeriö on juuri aloittamassa arpajaislain uudistamista. Asiasta tehtiin viime hallituskaudella selvitys, jonka perusteella lakia on määrä uudistaa.

Äänestys

Ymmärrätkö mahdollista lottomainoskieltoa?

Kyllä

En

Ymmärrätkö mahdollista lottomainoskieltoa?

Kyllä 27%

En 73%

27%
73%
ääniä 5080 kpl


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.