Veikkaus haluaa itse luopua monopolistaan – näin uusi malli näkyisi pelaajan arjessa

Veikkauksen väitetään olevan valmis luopumaan monopoliasemastaan – tällainen on ehdotettu lisenssimalli 14:15
Katso video: tällainen on Veikkauksen ehdotettu lisenssimalli.

Veikkaus on pitänyt yksinoikeudestaan tähän saakka hyvin tiukasti kiinni Suomessa, mutta tuoreen osavuosikatsauksensa mukaan rahapeliyhtiö olisi valmis luopumaan monopoliasemastaan ja siirtymään lisenssimalliin.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kertoo MTV Uutisille, että yksinoikeudesta luopuminen liittyy siihen, ettei yksinoikeusjärjestelmä pystyy tällä hetkellä kanavoimaan suomalaisten pelaamista luvalliseen tarjontaan.

Markkinaosuuskatsauksen yhteydessä nousi esille, että yksinoikeusjärjestelmän kanavointikyky on heikentynyt jo pitkään.

– 60 prosenttia eli valtaosa nettipelaamisesta tapahtuu ympäristössä, jossa ei ole rajoitteita. Kilpailumarkkinan digitaalisesta pelaamisesta siis vain reilut 40 prosenttia pelaamisesta tapahtuu sellaisilla pelisäännöillä, jotka suomalainen yhteiskunta on asettanut tai josta maksetaan verot Suomeen, Sarekoski selittää.

Apua lisenssimallista?

Ratkaisuksi Sarekoski tarjoaa lisenssimallia, joka on jo otettu käyttöön Ruotsissa ja Tanskassa.  

– Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että olisi yhteiset pelisäännöt eli kaikki, jotka täyttävät asetetut kriteerit, voisivat hakea lisenssiä ja tulee paljon toimijoita, jotka toimivat yhteisillä pelisäännöillä. Silloin saataisiin säätelyn piiriin kaikki pelaaminen.

Lisenssimallissa jouduttaisiin Sarekosken mukaan vapauttamaan hieman niitä käytäntöjä, jotka Veikkauksella on nyt käytössä, mutta toisaalta tiukentamaan niitä käytäntöjä, jotka ulkoisessa pelaamisessa on tällä hetkellä.

– Eli 60 prosentin osalta tulisi tiukennuksia ja 40 prosentin osalta hieman liberalisointia. Se olisi ainoa keino saada 90 prosentin taso kanavoinnissa, joka esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa on, Sarekoski kertoo.

Sarekosken mukaan pelaamista valvottaisiin edelleen eli mistään villi länsi -asetelmasta ei olisi kyse

– Lisenssimalli parantaisi liiketoiminnallisesti Veikkauksen asemaa merkittävästi. Pelaajan arjessa lisenssimalli näkyisi ennen kaikkea niin, että tarjontaa olisi paljon enemmän, Sarekoski summaa.

Videolla Veikkauksen toimitusjohtaja kertoo, miksi se haluaa itse luopua monopolistaan. Samalla selviää, millainen on Veikkauksen ehdottama uusi lisensseihin perustuva pelisysteemi.

Lue myös:

    Uusimmat