HS: Onko Veikkaus valmis luopumaan monopoliasemastaan?

Veikkauksen monopoli saa europarlamentaarikoilta selkeän tuen 2:23
Katso myös: Veikkauksen monopoli saa europarlamentaarikoilta selkeän tuen

Osavuosikatsauksensa mukaan rahapeliyhtiö Veikkaus on valmis luopumaan monopoliasemastaan ja siirtymään lisenssimalliin, kirjoittaa Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari.

Maanantaina julkaistussa tammi-kesäkuun osavuosikatsauksessa Veikkauksen pelikate oli laskenut noin kaksi prosenttia vuoden takaisesta. Yllättävä tieto tuli ilmi toimitusjohtajan Olli Sarekosken esipuheessa.

– Veikkauksen markkinaosuus digitaalisesta markkinasta on laskenut viime vuoden vastaavasta vertailuajankohdasta viisi prosenttiyksikköä ja lähestyy kriittisenä pidettyä 50 prosentin rajaa. Mikäli tuota voimakkaasti laskevaa trendiä ei saada pysäytettyä, pitää Suomessa alkaa pohtia kaiken rahapelaamisen saattamista saman sääntelyn piiriin, Sarekoski kirjoitti.

”Saattaminen saman sääntelyn piiriin” tarkoittaa, että Veikkaus luopuisi monopoliasemastaan ja siirtyisi lisenssimalliin.

Lisenssijärjestelmästä on puhuttu aikaisemminkin, muuta Veikkaus ei ole koskaan suoraan puhunut asian puolesta.

Veikkauksen osuus digitaalisen rahapelimarkkinan pelikatteesta oli osavuosikatsauksen mukaan noin 51 prosenttia.

Marko Junkkari kirjoittaa HS:n artikkelissaan 50 prosentin rajan olevan kriittinen. Monissa maissa on rajan rikkoutumisen jälkeen siirrytty monopolista lisenssijärjestelmään.

Lue myös:

    Uusimmat